top of page

Nationella Ligan är tillbaka på WHA på lördag

Efter den tuffa HJK matchen har Åland United fått träna både hemma på Åland, eller för 7 spelares del med sina landslag inför Nationella Ligans återkomst inkommande lördag. På WHA klockan 17.00 ställer sig liganykomlingarna PK 35 Helsingfors som hittills gjort en kanonsäsong.


PK 35 Helsingfors steg, som nämnt via kval till Nationella Ligan och kom under de första matcherna att överraska hela fotbolls Finland. Det var faktiskt först Åland United som i juli kunde åsamka de rödsvarta sin första förlust i högsta ligan genom 2-0 i Rönnbacka, genom ett självmål och sedan ett nickmål i andra halvlek av Rosa Maria Herreros Ossorio. PK 35 kändes då som ett bra och ungdomligt starkt lag och så har det faktiskt fortsatt. Ingen har kommit lätt undan mot Rami Rantanens ivriga gäng som blandar iver med skickligt spel och högt självförtroende. Under augusti kom man att lite falla i tabellen med bland annat förluster mot HJK (0-2), PK 35 Vanda (1-2) och nu senast TiPS (0-1). Man ligger dock på en stabil 5e plats med nära häng på fyran KuPS och före både Honka och PK 35 Vanda.


PK 35 Helsingfors har många spelare med ligarutin, men få som har spelat så mycket för de andra klubbarna man representerat, vilket gör detta lag väldigt sammansvetsat. Onekligen får vi räkna lagkaptenen Amanda Rantanen med sina 8 mål på 13 matcher som den stora stjärnan. Hon understöds dock av ett friskt kollektiv med vassa spelare som Katja Hakala och Marie Mäkinen samt pålitliga Minea Lassas och Olivia Kåhre för att nämna bara några. PK 35 har varit farliga framåt i varje match och har även kunnat knyta fast offensiva lag som KuPS genom en väldisponerad press. Nu har man inte spelat tävlingsmatch sedan den 6/9 och hungern samt ivern kommer att synas på lördag.


Den hungern och ivern kommer att matchas av Åland Uniteds motsvarande. Det är ju ingen hemlighet att laget leder ligan och kommer att vinna den utan ett enda poängtapp i de fyra sista matcherna. Så klart kan vi vinna också med poängtapp, men då är det ju de andra lagens prestationer som väger över. Denna lördag gäller det helt enkelt att fokusera allt och få till en balanserad tillställning hemma på WHA. Landslagsspelarna börjar vara tillbaka i truppen och förutom Rebecca Björkvall , som fortfarande långtidsrehabar är det ingen spelare som har några allvarligare skavanker. Samuel Fagerholm och hans team har alltså valmöjligheter att ta till.


Olivia Mattsson, som denna säsong blivit ordinarie på Åland Uniteds mittfält ser fram emot att spela ligamatch igen:

"Efter en matchfri helg för laget så tror jag att vi känner oss extra laddade inför den kommande matchen. Jag ser fram emot att få möta just PK35 Helsingfors igen, det är ett ungt, bra och samspelt lag. Det gäller att ta vara på träningsveckan framför oss och att ge allting på lördag. Ingenting kommer lätt eller gratis!"


Avspark alltså klockan 17.00 på lördag. Även Ruutu+ sänder ifall man inte kan ta sig till WHA. Åland Uniteds mästarkamp fortsätter alltså. Kom med och delta!128 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page