top of page

Medaljjakten fortsätter på lördag- Hemma mot HPS!

Tredje omgången av Nationella Ligans Mästerskapsserie spelas denna lördag. Åland United, som ligger tredje på samma poäng som PK-35 Vanda som möter HJK, får alltid tuffa Helsingin Palloseura på besök. Klockan 17.00 sparkas matchen igång på Wiklöf Holding Arena.


Lagen har mötts två gånger tidigare detta år. Borta i Helsingfors i våras fick Åland United genom ett sent mål till ett oavgjort 3-3 resultat och i juli då HPS senast gästade Mariehamn blev hemmalagets segersiffror 3-1.


I detta nu ligger HPS sjätte och har på de tre senaste matcherna saldot noll poäng och målskillnaden 0-10. Det är dock viktigt att inte underskatta motståndet. Mari Savolainens lag har en stark identitet och har en vana att bita fast om man bjuder ut minsta lillfinger. Laget har uppnått sitt mål för säsongen och har en tid fokuserat på att sajna spelare och förbereda laget för nästa år. I matcherna mot KuPS och HJK har man, trots förlustsiffrorna visat fördomsfria takter och modig fotboll.


Oona Jääskeläinen med sina sju mål och lagkaptenen Aino Lehtinen med fem är de två effektivaste spelarna sett till målstatistiken detta år. Det finns dock en hel del såväl talang som rå fajtinganda i laget. Aada Nurmi är en mycket duktig mittfältare och målvakten Jessica Kiviaho kan under sina goda dagar vara väldigt svår att runda, för att nämna en par spelare bara. Åland United kommer att få slita för segern. Det är väldigt säkert.


Hemmalaget har tränat på i veckan efter förra helgens bortaseger. Louise Andersson är ju borta för säsongen och nu på lördag kommer även Jacqui Hand att vara otillgänglig för spel. Sarah Troccoli, som förra veckan hade småkrämpor torde dock vara tillbaka och Dana Leskinen jobbar hårt för att komma i form.


Huvudtränare Steve Beeks som förra helgen fick sin fjärde varning är avstängd denna match, men Per Löfkvist tillsammans med resten av staben vikarierar och alla minns vi hur det gick senast Steve var avstängd 2011. Då vann vi 8-0. Något sådant säger sig Per sikta på även denna gång. Humöret är på topp. Laget tar gemensamt ansvar, cupfinalen närmar sig och medaljjakten är i full gång i Nationella Ligan.


Avspark på Wiklöf Holding Arena alltså klockan 17.00 denna lördag. Kan man av någon orsak inte närvara kan det hela beskådas i direktsändning på Ruutu+.95 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page