top of page

Marres avtal har förlängts

Vår A-lagsspelare Maryette Karring har vid sidan av spelandet även fungerat som Åland Uniteds Flickkoordinator, det vill säga ansvarsperson för kontakter och samordning av alla flickor som spelar fotboll inom Åland Uniteds ägarföreningar. Efter ett första år på posten har både Maryette och Åland United beslutat sig för att det ska bli minst ett år till. Marre har nu skrivit på ett avtal som gör henne till ÅUs flickkoordinator över år 2020.


I rollen har Maryette ansvarat för bland annat kontakt med alla föreningar, samt ledarna i alla lag där det spelar flickor. Separata samlingar för olika åldersklasser inom föreningar, mellan föreningar eller inom regioner har anordnats. Besök och inspirationsträffar med ÅUs A-lagsspelare har ordnats, samt i några fall även regelrätt mentorskap. Separata målvaktsträningar har ordnats, deltagande i olika fotbollsskolor har bedrivits och inte minst ett stort ansvar kring sommarens Annica Sjölund Summer Camp har burits. Maryettes uppgift är i stort att understöda de klubbar som vill ha hjälp med fotbollsverksamhet för flickor i den mån hon kan utgående från värdklubbarnas önskemål.


Marre själv säger sig vara glad att få möjlighet att fortsätta med uppgiften:

"Det är roligt att få bidra till Åland Uniteds roll som mål för åländska flickor. Det är inspirerande att kunna finnas med och stöda flickors fotbollsintresse, inspirera flickor till fortsatt spelande och inte minst att verka för att skapa nya vägar och plattformer för flickor att börja spela, samt att hållas kvar på olika nivåer."


Vi är glada att ha Marre kvar i ÅU-familjen och ser fram emot många nya flickspelare över hela Åland.
132 visningar

Yorumlar


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page