top of page

Margarida Sousa på Åland Uniteds mittfält 2022

Vid årsskiftet trädde låneavtalet mellan Sporting Lissabon och Åland United i kraft och Margarida Sousa, född 1997 blev klar att spela för Åland United under säsongen 2022.


Margarida, som tagit den långa vägen och förra säsongen var med och vann den portugisiska andradivisionen och därefter skrev på ett tvåårskontrakt med Sporting kommer att ta fart i Nationella Ligan, som ju blivit en språngbräda ut i de europeiska storklubbarna mellan januari och oktober 2022. Hennes position är närmast centralt mittfält i en spelfördelande och balanserande roll, en klassisk nummer 6 alltså.


Margarida Sousa välkomnas av Åland United redan under de kommande dagarna och kommer att vara med då lagträningen sätter igång på Wiklöf Holding Arena måndagen den 10e januari.


Margarida blir den 15e spelaren som meddelas allmänheten. Två till är på inkommande innan den 17 spelare starka grundtruppen för A-laget är klart. Den 22 januari spelar Åland United borta mot PK-35 Helsingfors i Talihallen och sedan en vecka senare, söndagen den 30 januari inleds Cupen borta i Myrbacka mot PK-35 Vanda.
509 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page