top of page

Målvaktstränarduon klar. Victor stannar, Kåke kommer in!

Ledarstaben börjar stabiliseras ordentligt i Åland United nu. Målvaktstränarna för 2021 är Victor Erikslund och Ralf-Åke "Kåke" Mattsson.


Victor har varit med i lagets verksamhet redan i tre år. 2018 inledde han och sedan har det bara flutit på. Precis som de senaste åren ligger Victors expertis inom det fysiska området och Christina Dineson samt hennes målvaktspartner, som förhoppningsvis klarnar innan helgen, kommer att få jobba hårt. Victor har faktiskt aldrig upplevt en säsong med Åland United som inte slutat med medalj.


Kåke Mattson är en profil som ingen ålänning som vet något alls har missat. Få är de klubbar Kåke inte spelade för under sin aktiva karriär och nästan det samma kan sägas om tränargärningen efter det. Säsongen 2011 fungerade Kåke som målvaktstränare i Åland United och efter det har det blivit uppdrag inom IFK Mariehamns ungdomsverksamhet. Nu är det dags igen och Kåke stiger in som Victors par i akt och mening att coacha mästarlagets nya målvakter till stordåd. Vi kan även säga att vi troligen är den enda klubben i en Europeisk högstaliga som har en kombinerad busschaufför/målvaktstränartjänst.


Välkomna att fortsätta, samt tillbaka Victor och Kåke!
360 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page