top of page

Mästerskapsserien börjar. HJK borta på söndag

Denna helg börjar slutspurten i Nationella Ligan. För Åland Uniteds del gäller Mästerskapsserien och fem matcher av vilka tre går borta och två hemma. Vi ligger tre poäng från medaljer och varje match är, som i och för sig alltid, oerhört viktig.


Mästerskapsserien i sig börjar redan på fredag med PK-35 derby, denna gång i Myrbacka. Åland United går in i handlingen mitt på söndagen, klockan 12.00 då matchen på Bolt Arena i Helsingfors sparkar av mot HJK.


HJK har under grundserien arbetat sig upp till andra plats i tabellen och i och med bortasegern mot KuPS för två veckor sedan ligger man bara fyra poäng efter och tävlar därmed på allvar om mästerskapstiteln. Jonne Kunnas lag har dock ingen som helst råd att misslyckas och seger i varje match är precis det som krävs för att hålla gulddrömmen levande.


HJK, som sin vana trogen förfogar över en bred och kvalitativ trupp har under den senare tiden fått tillbaka många skadade spelare och kan med stor sannolikhet mönstra ett lag som på papperet är väldigt nära den bästa uppställningen. Ett avbräck har man fått under sommaren då Nea Lehtola såldes till Danmark. I övrigt finns där nog kvalitetsspelare så det räcker. Essi Sainio, Ria Karjalainen, Oona Sevenius, Jasmin Mansaray, Leonie Pankratz och många till håller på individuell nivå lätt toppklass i denna liga.


Lagen har mötts två gånger hittills denna säsong. I Ligaöppningen i mars var HJK totaldominerande och vann 4-2 hemma. I somras blev det jämnare på Wiklöf Holding Arena och då Sarah Troccoli utjämnade i den 68e minuten skrevs siffrorna 1-1. Nu spelar båda lagen med stora mål och vi kan vänta oss en tuff uppgörelse. Sen väntar ju ytterligare en match mellan lagen den 2 oktober. Cupfinalen!


Steve Beeks och hans stab har jobbat med en lite decimerad trupp denna vecka i och med landslagsuppdragen. På fredag ska hela truppen vara intakt och sedan lördag eftermiddag startar resan mot Helsingfors. Inga skador har rapporterats från landslagen, så vi hoppas ha en hel och inspirerad matchtrupp på söndag. Louise Andersson är fortsatt borta ur matchningen. Dana Leskinen tränar redan fotboll med laget, men kan troligen inte spela fullt ut ännu denna helg. Åland Uniteds spel har allt mer kommit på plats och alla förhoppningar finns nu att kunna göra denna höst till en framgångsrik jakt på medaljer. Söndagen är första chansen att verka för detta.


Klockan 12.00 på söndag alltså. Kan man inte vara på plats i Helsingfors går det att följa matchen direkt via Ruutu+.122 visningar

Comentarios


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page