top of page

Ligan går vidare. TPS borta på onsdag.

Precis kom Nationella ligan igång och då är det snabbt dags för andra matchomgången. För Åland Uniteds del är det TPS borta i Åbo på övre plan som gäller, på onsdag klockan 17.00.


TPS, som vi ju mötte redan i vinterns cupspel (3-0 seger i Åbo) har ju en nygammal tränare i Sami Haltia. Sedan cupmatchen har tränarstaben ännu förstärkts med rutinerade John Allen. På spelarfronten har man sedan förra året blivit av med Annika Haanpää (TiPS), Katja Hakala (PK35 Helsingfors), Sini Laaksonen (Ferencvaros), Emma Santamäki (UPC Tavagnacco) och förstås Ellen Strömborg som ju numera spelar för oss i Åland United. På plussidan har man Viivi Ollonqvist från Pallo-Iirots juniorer och sedan klubbens första utländska förstärkning på damsidan, brasilianska Gabriela Pelogi som kom från FC Seattle Stars i USA.


TPS startade Nationella Ligan på ett inte helt perfekt sätt då man fick storstryk i Kuopio. Hela 6-0 blev siffrorna i KuPS favör och laget överraskade med att ställa spelare som målvakten Siiri Välimaa, MIra Andersson, Tiia Hirvonen och Gabriela Pelogi utanför startelvan. Mycket tyder på att det blir ett ganska annorlunda svartvitt lag som spelar sin första hemmamatch nu på onsdag. TPS är uppretade och Åland United får som vanligt hålla tungan rätt i mun för att göra jobbet.


Åland United i sin tur förbereder sig för den andra matchen på kort tid och dessutom på att spräcka nollan i målkolumnen efter 0-0 i premiären på WHA i lördags. Matchtruppen ser intakt ut från senast, alltså utan Rebecca Björkvall, Isabella Mattsson och Ashley Riefner, medan Tilde Hellund alltså är med IK Myran en tid framöver. Våra bägge ungdomar, Louise Andersson och Milla Rosenberg är med och får sin första erfarenhet av bortaresa med A-lagstruppen.


Premiärmatchen gav en hel del, förutom då mål och tiden mellan matcherna har mest gått ut på att återhämta sig, samt att jobba på detaljer inför onsdag. Huvudtränare Samuel Fagerholm ser hoppfullt på denna andra match:

"Från att ha väntat en evighet ska vi nu mitt i allt spela vår andra match i ligan. Laget är laddat på att få till en vinst efter premiären. Mycket har handlat om återhämtning och finslipning av taktiska detaljer inför ett nytt motstånd. Jag kan tänka mig att TPS är laddade efter sin första match också och kommer knappast ge oss en lätt match."


Avspark alltså på onsdag klockan 17.00 på Övre Plan i Åbo. Kan man inte vara på plats kan man ändå se matchen direkt på Ruutu+.141 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page