top of page

Landslagsuppdrag för 6 spelare

Nu är det FIFA veckor igen och det betyder att spelare ur Åland Uniteds trupp byter Wiklöf Holding Arena mot internationella arenor och landslagsspel för någon vecka.


Finland möter Irland borta torsdagen den 1/9 och sedan Sverige hemma i Tammerfors tisdagen den 6/9 i de två avgörande VM kvalmatcherna. Anna Westerlund finns med och försvarar Åland Uniteds och Finlands färger.


VM kval är det även för Estland och Montenegro. Signy Aarna ställs mot Frankrike fredagen den 2/9 och får sedan åka ända till Kazakstan för den andra matchen den 6/9. Helena Bozic å sin sida spelar med sitt Montenegro först borta mot Danmark på torsdagen och sedan hemma mot Malta på tisdag.


Jacqui Hand åker till Los Angeles för ett tränings och matchläger med Nya Zeeland. Under de 10 lägerdagarna kommer man att möta Mexico och Filippinerna i två landskamper.


Sen har Jarmo Matikainen kallat ihop även Finlands U23 trupp för ett läger. I U23 truppen finner vi såväl Sanni Ojanen som Monica Hagström, som debuterar i dessa sammanhang på denna nivå.


Vi önskar alla lycka till i matcher och träningar. Sedan gäller det att laga sig hem till Åland och vara beredd att slåss för medaljer då Mästerskapsserien kör igång borta i Helsingfors mot HJK söndagen den 11/9.222 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page