Landskampsvecka före semestern

Som nämnt har inte hela Åland Uniteds trupp ännu fått sig sina semesterdagar. Sex av A-lagets spelare har ännu landslagsuppdrag innan de får en liten vila innan träningen inför juli månads ligaspel återupptas.


Finland möter Island i en dubbellandskamp. I morgon, torsdagen den 13/6 sparkas den första matchen av klockan 18.30 i Åbo och sedan på måndag, 17/6 är det samma starttid för den andra matchen, på Alberga Stadion i Esbo. I Finlands trupp återfinns Åland Unitedspelarna Anna Tamminen, Paula Myllyoja, Anna Westerlund och Tiia Peltonen.


Estland å sin sida har en riktig sommarkarneval. Först är det den traditionella Baltic Cup, där man möter Lettland den 14/6 och sedan Litauen den 15/6. Därefter, på tisdagen den 18/6 har man ännu en hemmalandskamp mot Vitryssland. Pille Raadik och Signy Aarna är ÅUs bidrag till den Estniska landslagstruppen i dessa matcher.


Bägge landslag och alla spelare önskas lycka till, samt yttrligare några uppfriskande semesterdagar för att kunna återvända fräscha och inspirerade till Åland för att spela upp Åland United i medaljstriden under den andra delan av damernas Liga som för vår del börjar hemma mot ONS, på WHA den 6/7 klockan 17.00.93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

UEFA Womens´Champions League närmar sig

Nu är det redan augusti och bara lite mer än två veckor kvar till första omgången av UWCL. Som känt arrangerar Åland United hela minigruppen bestående av Servette FC från Schweiz, Olimpia Cluj från R