top of page

Lördagens toppmöte på Wiklöf Holding Arena

Visst kan man tala om toppmöte då Nationella Ligans trea möter tvåan i en match som kan betyda mycket för hela tätstriden. Tikkurilan Palloseura, TiPS ligger för tillfället tre poäng före Åland United och har dessutom en match mindre spelad. Senast lagen möttes, i maj i Vanda förlorade ÅU ganska smärtsamt då TiPS med en spark från halva planen av Roosa Ariyo och sedan med ett avslut av Joanna Tynnilä både kom i kapp och förbi bortaledningen som Monica Hagström hade gett oss. Sedan dess har TiPS ångat på och har tenderat att spela matcher där det görs en hel del mål, inte minst förra helgen då man piskade upp Ilves på hemmaplan med 5-0.


Pauliina Miettinens lag, som i fjol tog sin första medalj i Finlands högstaliga i och med sitt silver, har byggt vidare på tidigare års framgångssaga som startat redan för många år sedan i flickserier. Starkaste målskytten Roosa Ariyo som gjort 9 mål har lämnat laget under sommaren och spelar numera i Spanien för Granadilla Tenerife. I hennes frånfälle har nykomlingen, som kom i matchform först närmare sommaren, Tia Hälinen brassat på och gjort hela 7 mål på 8 matcher. Samma mängd har Elli-Noora Kainulainen mäktat med. Även Jenna Topra, som inte fick avsluten att funka i fjol har i år kommit upp i gammal och känd form och har hunnit med 6 mål på sina 12 matcher hittills. Förutom de utpräglade målskyttarna finns det många duktiga spelare i TiPS. Tvillingarna Oona och Emmi Sirén känner man ju och även kaptenen Annika Haanpää som stabiliserar mittfältet är en väldigt viktig kugge i laget. Diskussionen går igen i år hur länge detta lag ska hålla. I fjol höll de i princip hela vägen, förutom att de då tappade mästerskapet till Åland United. I år är de igen här och jagar. Nu är ju KuPS också med och Miettinens TiPS är inte ute efter att lägga sig lätt.


Åland United fick till en inspirerad föreställning borta i Jyväskylä förra helgen efter den tuffa 7 poängsveckan man haft före det. I förra matchen tvingades Matilda Nurmi stanna utanför truppen, medan Sarah Troccoli och i princip Pille Raadik kunde vilas hela matchen. Denna vecka ska alla, utom Nurmi kunna vara tillbaka för att aspirera om plats i startelvan.


Steve Beeks och tränarteamet önskar nu att få fortsättning på den överlag goda prestationen i Jyväskylä, dock medvetna om att lördagens uppgift nog blir tuffare.


Matchen sparkar av på Wiklöf Holding Arena klockan 17.00. All publik är välkommen. Sommar, sol och toppfotboll erbjuds! Kan man av någon orsak inte ta sig till arenan går matchen också att se på Ruutu+ i direktsändinng.127 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page