top of page

Lördag i Rönnbacka

I den 15e omgången av Nationella Ligan spelar Åland United sin 16e match nu på lördag. Klockan 14.00 sparkas bortamatchen mot PK-35 Helsingfors av på MagneCit Areena i Rönnbacka, Helsingfors.


Utgångsläget till matchen är ju, som brukligt så här års, spännande. Åland United ligger tvåa i ligan med samma poäng som TiPS som har en match mindre spelad. PK-35 ligger sjätte i en väldigt tajt kamp om placeringar som ger plats i övre slutserien. Varje match är viktig i fotboll och denna är inget undantag.


PK-35 ligger som sagt sexa i Nationella Ligan. Rami Rantanens lag som i fjol inledde med stormvarning har i år hållit snäppet lägre profil. På de två senaste matcherna har man erövrat 4 poäng (seger 2-1 mot HJK och 0-0 mot Honka) och speciellt på hemmaplan har man varit svårslagna. I maj besökte laget Mariehamn och fick den gången stryka på foten med hela 5-0 på Wiklöf Holding Arena. Även i cupens kvartsfinal drog Åland United det längre strået, då med 3-0.


PK-35 har sin grund i dels egna framgångsrika ungdomar, dels talanger som samlats i klubben med kompisrelationer och för att njuta av god sammanhållning. Lagets stjärna och lagkapten Amanda Rantanen gör i helgen sin sista match för laget på ett tag, då hon skrivit på för KIF Örebro i Damallsvenskan. Med Rantanen försvinner en stor del av PK-35s offensiv, men hon är alltså med ännu nu på lördag. En annan ändring från senast lagen möttes är att Lotta Rosenström är tillbaka i mål, efter sin skada under våren. PK-35 är en tuff nöt i Rönnbacka och Amandas avskedsmatch kommer garanterat att höja pulsen ytterligare för hemmalaget.


Åland United jobbar framåt, som sig bör om man vill hållas kvar i toppstriden. Förra helgen fick man med sig ett resultat utan att uppnå episka höjder. Denna helg är det ny bortamatch och ett fungerande grundspel behöver kryddas med spetskompetens. Matilda Nurmi närmar sig matchform, men är fortfarande osäker på spel i helgen. Signy Aarna har lite skavanker, men kommer troligen att kunna vara med. I övrigt gäller det för Steve Beeks att välja en möjligast ändamålsenlig startelva och matchplan.


Vi hoppas så klart, som vanligt på stöd på plats av våra trogna supportrar. Kan man inte komma till Rönnbacka denna söndag går det ändå att se matchen direkt genom Ruutu+ . 14.00 på lördag alltså!115 visningar

Commenti


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page