top of page

KuPS hemma klockan 15.00 på lördag

Den lite avvikande tiden, klockan 15.00 denna lördag, sparkar Åland United av sin nästsista hemmamatch för säsongen. Ingen mindre än KuPS står för motståndet och de som minns de senaste åren, eller varför inte bara just detta år vet att KuPS betyder hög dramatik, bra fotboll och kamp till det sista. I cupens semifinal i våras kunde Åland United vinna knappt. I Nationella Ligan hemma i maj fick vi oavgjort efter dramatiska stunder och dramatiken stod i topp i juli då KuPS först fick sin målvakt Emma Immonen utvisad och Åland United sedan kunde gå segrande av planen borta i Kuopio. Nu är det höst, Nationella Ligan håller på att avgöras och igen är det Wiklöf Holding Arena som blir skådeplatsen.


Ollipekka Ojalas KuPS har ju gått fram som ångvältar detta år. Man leder Nationella Ligan klart och har tappat poäng bara i tre matcher. Dessa är de två mötena med Åland United och sen har man en 0-0 match mot ligatvåan TiPS också. man har som bekant tunga målmaskinen Gentjana Rochi som flankeras av hetlevrade Lavdjie Begolli och en hel hoper högklassiga spelare i alla lagdelar. Inte minst mittfältaren Emma Peuhkurinen har gått från klarhet till klarhet denna säsong.


KuPS har en del omsättning i laget. Några utländska spelare har ersatts med andra utländska spelare under säsongens gång. Lite skador har man haft och några spelare har varit utlånade, speciellt till JyPK och nu mot hösten till farmlaget Kufu. En av de bättre spelarna i årets lag, ytterbacken Taryn Jakubowski är tyvärr skadad säsongen ut. även mittbacken gabriella Cuevas har varit borta de senaste veckorna och i sig har detta inte varit goda nyheter för KuPS försvar, trots att man ju vunnit matcherna och så. Sedan lagen möttes senast har två nya spelare anslutit. Först, i juli kom amerikanska mittfältaren Allison Pantuso in från franska ligan. Sedan i augusti var det dags för amerikansk/jamaicanska ytterbacken Tiernny Wiltshire att göra entré. Man kan säga att KuPS har en enda syn för ögonen just nu och det är att vinna nationella Ligan, vilket man också är oerhört nära att göra. Det enda lag man inte har slagit i år är Åland United och vi får se om det ska vara möjligt nu på lördag eller ej.


Åland United har haft lite känningar bland spelarna och den oerhört lyckosamma och skadefria våren och sommaren har nu fått ge vika för lite mera "vanligt" gällande skador. Bägge målvakt har tränat normalt denna vecka efter att Christina Dineson fått sin fot i skick. Signy Aarna kör ännu anpassad träning, precis som Monica Hagström och Dana Leskinen. Mariana Jaleca har haft lite problem med ryggen och Catarina Realista har varit förkyld. Således står Steve Beeks inför lite, i och för sig utvecklande utmaningar då laget till lördag ska tas ut. 14 åriga Olivia Ulenius har deltagit i A-lagets träningar denna vecka och det är mycket troligt att hon kommer att debutera i matchtruppen i helgen.


Åland United hoppas på stor uppslutning kring matchen. Åland United-KuPS har varit årets upplevelse varje gång den spelats detta år. Ingen tror att lördagen heller blir något annat. Måste man missa att komma till platsen kan man se det hela i direktsändning på Ruutu+.154 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
annons_ålandstidningen_ÅU-Ilves-160424 kopiera.jpg
bottom of page