top of page

Kristihimmelsfärdshelgens två hemmamatcher börjar med HPS på torsdag

Efter förra helgens lilla bakslag i Vanda får Åland United rusta sig igen för två hemmamatcher på raken. Den första av dem spelas nu på torsdag 13/5 klockan 17.00. Motståndarna är nykomlingarna i Nationella Ligan Helsingin Palloseura, eller HPS.


Den traditionstyngda klubben, "De gröna jägarna" som var en av de stora klubbarna förritiden har i många år fört en lite tynande tillvaro, men har med detta damlag återkommit till eliten av finländsk fotboll. Förra säsongen var HPS överlägsna i Damettan och stormade fram till Nationella Ligan. Laget är en väldigt intressant kombination av, så klart unga spelare men också sådana med väldig rutin även från såväl högsta ligan, som ungdomslandslag.


Tränaren Toni Anttila har en brokig skara spelare att jobba med. En profil man måste nämna då man pratar om HPS är lagkaptenen Aino Lehtinen, som faktiskt har vunnit två finländska mästerskap och ett cupguld för PK-35 Vanda åren 2010 och 2011. Efter dessa varvade hon ner och har således spelat för HPS ända från division 4 hela vägen upp till Nationella Ligan där hon förra helgen avgjorde matchen mot Honka och sköt HPS till sin första seger i högsta ligan någonsin på damsidan. Förutom henne finns det i laget många gamla storheter, som till exempel Dali Meller och Hanna Onufriew, som vi minns från TiPS och Emilia Ukkonen som representerat främst HJK, men även TPS under de senaste åren. Som nyförvärv har laget bland annat fått in Eerika Hämäläinen, från just TiPS och deras silverlag från i fjol, Dolma Gurung och Mette Barck från PK-35 Helsingfors, Eveliina Heinonen från TPS och nu senast har man lånat in Nea Silvola från HJK.


Säsongen började motigt och väldigt svängigt genom tre raka förluster för HPS (0-4 mot KuPS, 1-6 mot PK-35 Helsingfors och 0-4 mot PK-35 Vanda), men i helgen tog man alltså sin första seger genom att fälla Honka på hemmaplan med 1-0. HPS är ett lag som söker sin nivå och kan vara en väldigt ettrig motståndare om man ger dem möjligheten. En match väldigt värd att ta på allvar blir det alltså.


Åland United har samlats igen efter hemresan från Vanda och jobbar mot dubbelhelgen genom att försöka bli säkrare i såväl kollektivt presspel som helt enkelt avslut på mål. Trots den proportionellt lilla truppen har Steve Beeks redan kunnat rotera spelare och ändra i startelvorna för att optimera laget för de olika matchdagarna. Inför torsdagen har han och den övriga ledarstaben alla spelare tillgängliga, men Sarah Troccoli fortfarande så mycket från full form att hon nog inte startar ännu på torsdag. Med i matchtruppen finns hon meddelar Steve och så kommer det att vara.


Selma Viktorsson fick spela från start förra veckan och ser fram emot även denna match:

"Efter helgens match så är vi taggade på ny match där nya möjligheter ges och redo att kämpa om nya poäng. Det ska även bli roligt att spela mot ett nytt lag som stigit till ligan i år. Det känns bra att vi får ta in lite publik som kan hjälpa oss att heja fram oss till vinst!"


Publik ja. 250 åskådare kommer att få befolka läktarna på torsdag och även i nästa match på söndag. Först till kvarn gäller och man kan bekanta sig med vad som gäller genom att studera informationen på Åland Uniteds hemsida och sociala medier. Kommer man för sent och biljetterna redan gått åt, eller om man inte är på plats för att finnas på Wiklöf Holding Arena, då kan man som vanligt se matchen på Ruutu+ i direktsänding.


Sedan är följande hemmamatch redan på söndag. Då kommer PK-35 Helsingfors hit igen.183 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page