top of page

Jakten fortsätter i Åbo

Åland Uniteds jakt med målsättning att knappa in på och sedan även ta sig in i medaljstriden fortsätter inkommande lördag i Åbo. Klockan 14.30 sparkar matchen mot TPS av på Övre Plan. Som vanligt är inget annat än en tuff kamp på det lilla konstgräset i den lilla grytan att vänta. TPS är dessutom en tacksam motståndare helt tabellägesmässigt. Med en seger kan Åland United passera de svartvita och mitt i allt ligga på luktavstånd till medaljlagen igen.


Petteri Joensuus TPS har haft en litet svängig period bakom sig. I maj förlorade man mot ONS, men fick till 1-1 mot Honka för att nämna en par resultat. Sedan, efter 0-2 förlust borta mot HJK i en riktigt bra match i slutet av maj hade man fyra matcher utan förlust, då man både spelade oavgjort och vann JyPK, samt avverkade Ilves i två möten innan man förra helgen totalkollapsade borta mot KuPS. En indikator till de svängiga föreställningarna har varit den mycket varierande spelartruppen. I dagsläget är Tiia Hirvonen och Patricia Träsk skadade sedan länge. Ytterligare har nyckelspelare som målvakten Siiri Välimaa, kaptenen Mira Uronen och mesta målskytten (tillsammans med Emilia Ukkonen som var utlånad från HJK en tid men nu är tillbaka i Helsingfors) Katja Hakala fått skavanker och deras spel är i skrivande stund osäkert. Sen har man fått in en par nya spelare också sedan man gästade Mariehamn i våras. Sini Laaksonen, som vi minns från U20 VM 2014 (hennes mål röstades fram till turneringens vackraste) och Milla Rantamäki, som vi minns från förra hösten då hon på övertid satte stopp för ÅUs gulddrömmar, har dykt upp i laguppställningen och levererar enligt bästa förmåga. TPS är ett väldigt svårläst lag, men grunden i mittbacken Emma Santamäki, som har antingen Frida Lähteenmäki eller Laura Kattelus bredvid sig och sedan snabba löpare så som Jenni Rannus och Nelly Lehtilä på topp kommer att göra dagen rörig och tuff för Åland United om man inte får ordning på det egna spelet.


Åland United har förberett sig hela veckan genom att träna på WHAs konstgräsplan. Lite smällar har vi haft, både tidigare och i förra matchen. Just nu ser det dock ut som om endast Maryette Karring och Rebecca Björkvall med säkerhet missar Åbomatchen.


Emelie Johansson, som gjorde matchens enda mål i våras då Åland United hemmaslog TPS har inga illusioner om en lätt lördag. Hon är dock på det klara med att laget är på gång att slåss om segern i varendaste en match framöver:

" Det brukar bli jämna och därmed även roliga matcher mot TPS. Jag hoppas vi kan fortsätta spela den anfallsfotboll som vi stundtals visade upp i senaste matchen mot ONS, men med bättre kvalité i avsluten, inte minst från mig själv. Mot just TPS kanske inte chanserna blir lika många, och då gäller det verkligen att ta vara på dem. Innan vi kommer till de heta chanserna krävs hårt arbete över hela planen. Så gott som jag känner vårt lag, kommer vi ge allt för att ge oss själva så stora förutsättningar som möjligt att vinna matchen. "


TPS-Åland United alltså lördagen den 13/7 klockan 14.30. Inte att bli missad då det troligen blir en intensiv och bra fotbollsmatch.


104 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page