top of page

Ilves hemma på lördag

Matcherna kommer tätt här i sommarvärmen. Redan nu på lördag spelar Åland United sin nästa match i Nationella Ligan. Efter urladdningen i Kuopio i onsdags och sedan den långa hemresan gäller det nu att ladda om och fokusera på uppgiften minst lika skarpt som alltid.


Ilves ligger ju nästsist i tabellen och senast lagen möttes, i april i Tammerfors, var Åland United bättre med 3-0, efter mål av karen Reyes och 2 mål av Sarah Troccoli. Mycket vatten har dock runnit i alla bäckar och hav efter det. I slutet av maj blev det turbulent inom Ilves och det hela avslutades med att en ny huvudtränare, Anssi Ylinen tog över laget under slutet av juni. Ilves hade före tränarbytet samlat ihop 1 poäng, efter sin oavgjorda premiär mot Honka. Ylinen har basat för laget under de två senaste matcherna och stått för en oavgjord (Honka hemma 1-1) och en seger (JyPK hemma 2-1). Därmed har Ylinen alltså inte ännu förlorat och dessutom tagit 4 av de sammanlagt 5 poängen Ilves just nu förfogar över. Därmed en varningens flagga för hemmalag och publik. Ilves är just nu ett lag i medgång.


Ylinens spår märks, förutom i poängskörden en aning i något som spelarna i Ilves beskriver som "lättare och rätlinjigare spel". Några spelarförändringar av mildare grad har också funnits att se. Målskytten från förra helgen Lotta Lähteenmäki till exempel gjorde sin årsdebut i Nationella Ligan i Ylinens första match. Även USA studenten Katja Juvonen är tillfälligt med över sommaren och har hittills gjort två matcher för Ilves i år. Silja Tuomela är den av de gulgröna som hittills gjort flest mål, 4 st i årets liga. Precis som alltid då ett lag fått flyt gäller det att se upp. Ilves är just nu ett sådant lag alltså.


Åland United tog som känt en stor seger i onsdags borta i Kuopio. Lite smällar och trötthet finns i truppen, men på basen av fredagsmorgonens träning kommer alla spelare nog att finnas tillgängliga. Hur Steve Beeks väljer att formera beror till stor del på dagsformen och slitenhetsfaktorn hos enskilda spelare. Trots att siffrorna var stora senast mot Ilves minns vi inte matchen som någon stor galaföreställning. Årets Åland United spelar på resultat, men har mycket med bra fotboll i sig som även längtar att få komma fram. På lördag gäller det framför allt att knipa poängen. Ser det bra ut dessutom får vi se det som ett plus.


Avsparken går kl 17.00 på Wiklöf Holding Arena. Åland United önskar mycket folk till platsen och om man inte alls kan komma ska man se på direktsändningen på Ruutu+.111 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page