top of page

IK Myran gästar WHA på lördag

På lördag är det för första gången på nästan en månad hemmamatch på WHA för Åland United. Vi jagar som bekant en plats i övre slutserien och vidare en spurt som kan föra oss mot medaljkampen i september och oktober. All makt ligger hos hemmalaget själv eftersom vi både kan säkra slutspelsserie och knappa in på medaljkampslagen helt enkelt genom att vinna våra två sista grundspelsmatcher. Den första av dessa två går alltså nu på lördag och den är mot IK Myran från Nedervetil.


IK Myran har under sin första säsong på högsta nivå hunnit bli en profil man känner till. Hemmamatchernas stämning och publikflöde har inte kunnat gå förbi någon som ens lite följer med. Sen har man också vid flere tillfällen skakat på förhand sett starkare lag och gjort serien spännande. Trots att laget ligger sist i tabellen med 9 poäng efter 2 segrar och 3 oavgjorda matcher vet de flesta lagen att man inte bara åker till Nedervetil på semester. Hårt arbete krävs för att få med sig alla poäng. Inte minst TPS misslyckades förra helgen att komma jämsides med Åland United i tabellen då man, trots ett tidigt ledningsmål fick se ålandsbekantingen Viktoria Byskata nicka in 1-1 på hörna och därmed ligger man ännu 2 poäng under strecket som delar de bägge slutserierna åt.


IK Myran, som både är ett litet lag från en liten ort i Österbotten och en internationell arbetsgivare i och med utlandsförstärkningarna Jillian McVicker, Chelsy Swackhamer, Rachel Topliss , Katie Murray och Jessica Ayers har haft stor spelaromsättning under den senaste tiden. Inte bara att man har fyra amerikaner, så att dessa tvingas rotera då bara tre får finnas i matchtrupper på samma gång. Även har försvarsklippan Janni Laakso tackat för sig och spelar troligen inte mera för Myran denna säsong. Rebecca Rasmus har gått tillbaka till GBK och ett nyförvärv, förutom nygamla Jessica Ayers som gjorde 13 mål för Myran under säsongen 2016 har laget även tillfogat Maria Högnäs till sin lista. Ayers, McVicker och Sabina Wallis har rapporterats skadade och som vanligt är det väldigt svårt att förespå hur Magnus Slotte ämnar formera den trupp han till slut har till sitt förfogande på lördag. IK Myran är en frisk fläkt i Damernas Liga som verkligen gör precis som de själva ser som bäst. Svåra att möta är de också.


Åland United hör till de få lag som har fått till lite större siffror i Nedervetil. En ketchupeffekt gav oss en 4-0 seger med några sena mål tidigare under säsongen. Nu är vi inne i avgörande veckor och på WHA vill man hålla spänningen vid liv genom att helst mota spänningen i matchen tidigt. Svårt kommer det att bli, men kvalitet finns i laget.


Samuel Fagerholm har några frågetecken inför helgen så här mitt i veckan. Rebecca Björkvall torde med säkerhet ännu inte kunna ingå i matchtruppen på lördag. Osäkert är det för Maryette Karring, Sara Nordin, Phoenetia Browne och Isabella Mattsson. Troligen kommer de flesta av de uppräknade att vara krya på lördag, men inga hälsorisker ämnar man ta så därför är det osäkert ännu på onsdag kväll.


En spelare som ser fram emot att få göra debut på WHA är vårt senaste nyförvärv Erin Yenney, som förra helgen under sina första 45 minuter för laget hann göra ett mål och assistera till ett annat. Hon säger så här inför lördagens match:

”Jag ser väldigt mycket fram emot matchen på lördag. Vi förbereder oss nu i veckan för att göra en bättre kollektiv insats denna helg. Något som vi alla vet att vi är mer än kapabla att göra. Jag själv är ivrig att få komma in på vår hemma arena för första gången efter att nu ha haft en vecka att komma in i det hela och anpassa mig lite bättre. Jag har hittills varit väldigt lycklig här och ser nu fram emot ännu en match tillsammans med mina nya lagkamrater.”


På lördag klockan 17.00 på WHA alltså. Stora ting i görningen. Missa det inte!126 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page