top of page

Igen viktig match på lördag. Denna gång hemma på Wiklöf Holding Arena

I Nationella Ligans 16e omgång möts Åland United och Ilves på Wiklöf Holding Arena, klockan 17.00 inkommande lördag. Matchens förutsättningar är igen klara. En seger för Åland United håller oss kvar i HJKs och PK-35 Vandas kölvatten oberoende hur deras matcher slutar. Medaljkampen är det alltså fråga om. Även för Ilves vore en seger viktig, eftersom den skulle kunna hålla hoppet om Mästerskapsserien bland de 6 främsta levande för dem. Bägge lag kommer alltså att gå för seger denna afton.


Senast lagen möttes i maj i Tammerfors, gjorde Åland United processen kort och ledde med 3-0 redan efter dryga 10 minuter. 4-1 till bortalaget slutade det den gången, efter att Ilves jobbat sig in i matchen och gjort andra halvlek riktigt jämn. Ilves har överlag stått för ganska jämna prestationer hela säsongen och i regel vunnit mot lagen nedanför- och förlorat mot dem ovanför i tabellen, med några oavgjorda som socker på moset. Juha-Pekka Bergs lag har faktiskt en svit på två segrar inför lördagens match då man de två senaste omgångarna vunnit såväl mot NJS (4-2) som mot ONS (1-0). Man ligger alltså åttonde för tillfället och slåss om sjätteplatsen med Honka, HPS och till viss del PK-35.


Sin vana trogen består Ilves av en bred hop av i mycket lokala unga spelare, som blandas med några äldre med erfarenhet av högsta ligan både i Tammerforsklubben och i andra inhemska lag. 28 spelare har hittills varit involverade i lagets matcher. Nio olika målskyttar har det hittills blivit i år och skytteligan toppas av Silja Tuominen och Heta Olmala som vardera stått för 3 mål. Ilves är av tradition ett knepigt motstånd för Åland United och den breda truppen besitter goda fotbollsgrunder och kan göra det svårt om man inte får till sitt eget spel på bästa möjliga sätt.


Det blir för Åland United att göra en professionell föreställning. Steve Beeks, som precis skrivit på för två år till åtminstone har en något tunnare trupp att jobba med. Sedan tidigare har vi ju Louise Andersson och Dana Leskinen borta. Denna vecka har några spelare varit lite flunsiga, men träningen har bedrivits med siktet på helgen. Meningen är att hela den befintliga truppen ska vara tillgänglig på lördag och sen får vi se om Rebekka Frost Frederiksen, som kommer till Åland först kvällen innan avspark kommer att vara med eller inte.


En viktig match alltså och på samma gång nästsista hemmamatchen i grundserien i årets Nationella Liga. Åland United hoppas på stor uppslutning på Wiklöf Holding Arenas läktare. Sen kan man förstås se matchen direkt på Ruutu+ om man är förhindrad att ta sig till platsen.99 visningar

Коментари


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page