top of page

Ian Brooks är vår målvaktstränare 2023

Inför säsongen 2023 har de tre klubbarna Åland United, IFK Mariehamn rf och Jomala IK gått samman och med gemensamma krafter anställt en målvaktstränare. Ian Brooks 34 år, från England kommer att från och med januari fram till och med säsongens slut jobba inom alla tre klubbar. Inom Åland United fungerar Brooks som A-lagets målvaktstränare, I IFK Mariehamn jobbar han med målvakterna i Akademiverksamheten för U11, U13 och U15, samt ytterligare med målvakterna anslutna till klubbens damlag. I Jomala IK kommer Brooks att vara målvaktstränare både för seniorer och ungdomar enligt ett internt system. Förutom dessa schemalagda uppgifter kommer han även att finnas tillgänglig för olika projekt och målvaktsrelaterade verksamheter inom klubbarna.


Ian Brooks har en mångsidig bakgrund där han fungerat som reservlags- och akademitränare för målvakter på herrsidan, med uppgifter inom A lagets tränarstab. På damsidan har han både ungdomar, men även A-lagserfarenhet från bla Plymouth Argyle på sin CV. Brooks har dessutom arbetat med talangutveckling inom både regionala förbund, men även inom Englands Fotbollsförbund där han har utbildat målvaktstränare och även ansvarat för unga målvakters utvecklingsplanering- och uppföljning.


Vi önskar Ian Brooks välkommen till Åland och vill dessutom framhålla att vi kan få till så mycket mer om vi samordnar våra resurser inom den åländska fotbollen och inser att det är samma spelare vi jobbar med allihopa. Åland United, IFK Mariehamn rf och Jomala IK är mycket förväntansfulla och ser fram emot att Ian ska landa här på Åland under den första halvan av januari.


Ian Brooks själv är väldigt entusiastisk:

”Jag känner mig privilegierad och väldigt ivrig på att få flytta till Åland. Platsen är väldigt vacker och besitter en rik historia samt ett fascinerande samhälle. Jag ser fram emot att kunna stöda klubbarna på Åland och bli delaktig i utvecklingen av målvakter samt fotbollen i stort.

Med Åland United hoppas jag kunna bidra till att bibehålla framgångarna under de senaste åren, samt att skapa möjligheter till ny framgång framledes. Jag ser också fram emot att få vara med och bygga upp en plattform för utvecklandet av nya målvakter tillsammans med IFK Mariehamn och Jomala IK och väntar på att få träffa samt jobba med alla som är involverade i spelet på Åland.”623 visningar

Kommentare


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page