top of page

HPS borta på lördag

Så åker vi tillbaka dit där allt började i våras. Den första grundseriematchen för säsongen i Nationella Ligan spelade Åland United borta i Helsingfors mot HPS. Den gången gick det inte enligt plan och hemmalaget tog en 2-1 seger. Senare möttes man ju i Mariehamn, i vackraste juniomständigheterna. Åland United lyckades den gången dra det längre strået med siffrorna 3-2. Redan på försäsongen möttes man ju också. På Wiklöf Holding Arena tog HPS bland snövallarna en 5-2 bortaseger i Nationella Cupen. Således leder HPS med 2-1 i inbördes möten lagen emellan detta år. Nu på lördag, klockan 14.00 ska Åland United en gång för alla ställa sakerna rätt genom att jobba hårt för tre poäng på JYA Housing Areena, som HPS hemmaplan kallar sig nuförtiden.


Detta är ju andra matchen i den övre slutserien, eller Mästerskapsserien. HPS ligger på sjätte plats och Åland United på tredje då fyra matcher återstår att spela. HPS som inledde säsongen med flaggan i topp och som sedan efter många svåra stunder kunde kvala in till Mästerskapsserien inledde mot KuPS så nyligen som i onsdags. Ingen pardon visade de regerande mästarna där, utan 6-0 till hemmalaget blev det för HPS som fick åke hem till Helsingfors och möjligast snabbt återhämta sig för helgens match.


HPS har varit ett lag som under de senaste åren, inte minst detta år bjudit Åland United på tuffa arbetsdagar. Tränaren Mari Savolainen har aviserat att hon slutar efter säsongen och nästa huvudtränare har publicerats. Det ettriga presspelet och kontringarna på mittfältet, som varit HPS stora vapen under de tidiga månaderna har aningen mattats av. Dock består laget av kvalitetsspelare, både mer rutinerade som yngre. De farligaste spelarna framåt är vänsteryttern Elli-Noora Kainulainen med sina 8 mål, tätt följd av forwarden Oona Jääskeläinen med 7 och mittfältaren Aada Nurmi med 5 mål. Vi kan vänta oss ett uppretat grönvitt hemmalag som vill visa upp sig för sin erkänt goda hemmapublik på lördag. I vanlig ordning ingen lätt match för Åland United.


Åland United har får bedriva en vanlig träningsvecka efter den försmädliga förlusten förra helgen hemma mot Honka. Anni Miettunen, precis som Huvudtränaren Steve Beeks är tillbaka i uppställningen och enbart Louise Andersson, eventuellt Olivia Ulenius, samt spelarna som spelar för farmlaget IFK Mariehamn saknas i helgen om inget oförutsett händer nu under slutet av veckan. Laget söker tillbaka till det spel som förde oss upp på silverplats efter grundserien. HPS borta är ett tufft projekt, men den enda målsättningen för helgen är att klara av utmaningen.


Åland Uniteds supportrar är väldigt välkomna att fylla läktarna i Helsingfors. Annars går matchen som vanligt att se direkt på Ruutu+. Vill du stöda Åland United ännu mer konkret kan du köpa en stödbiljett på https://www.aub.ax/stodbiljett .


Foto Sascha Zachhuber

146 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page