top of page

HJK hemma på lördag!

Nu på lördag, den 12/10 smäller det ordentligt på WHA! Klockan 18.00 sparkar matchen i damernas Ligas övre slutspelsserie mellan nybakade mästarna HJK och bronsjagande Åland United av.


Själva förutsättningarna är glasklara. HJK har säkrat mästerskapet, sitt första under hela Damernas Ligas existens och sitt 23e allt som allt och spelar nu för att hålla sin svit som obesegrad. 16 segrar och 5 oavgjorda matcher har man hittills i ligaspelet detta år. På de tre slutspelsmatcherna hittills har man inkasserat 3 segrar och målskillnaden 12-0. Åland United har spelat tre tävlingsmatcher hittills mot HJK och har inkasserat ett oavgjort resultat (1-1 hemma på WHA efter HJKs utjämning på övertid genom Emmaliina Tulkki) och två förluster (3-0 i ligaspelet i våras och 1-0 i Cupfinalen, bägge i Helsingfors). Joonas Rantanen, som gör sin näst sista match som huvudtränare för HJKs damer har en stark trupp där förstås skytteligaledaren Jutta Rantala, som hittills gjort 20 mål i ligan träder fram som en spelare att känna till. Sedan lagen senast möttes har Anna Auvinen gått till Inter i italien och istället har Tia Hälinen anslutit till truppen efter en par år utomlands i Sparta Prag och nu senast i Eskilstuna United. Egentligen är hela laget en enda samling toppspelare och HJK är utan tvivel Damernas Ligas bästa lag denna säsong och således värdiga mästare.


Åland United, som hittat formen, trots den senaste hemmaförlusten mot JyPK ligger alltså i bronsposition och kan genom att spela till sig goda resultat i de två sista matcherna avsluta säsongen med en tredjeplats för andra året på raken. Träningen har, nu då landslagsspelarna börjar komma hem förlagts till Hammarvallen och WHA och energin i truppen är hög. Fortfarande är det endast Monica Hagström som troligen missar matchen och inga nya skador har rapporterats varken från ÅUs tränande trupp eller från de tre olika landslagen våra spelare har representerat de senaste veckorna.


Anna Westerlund var med och besegrade Albanien med det finländska landslaget i tisdags. Anna själv nickade in 1-0 till Finland och nu är hon tillbaka här i Mariehamn och ser fram emot helgen:

" Det kommer bli en tuff fysisk match, två bra lag. Men också säkert en bana som är tungspelad den här tiden på hösten. HJK kommer vilja visa att det är årets mästare och inte göra det enkelt för oss. Medan vi ska göra allt i vår makt att 3 poäng stannar på ön och fortsätta kämpa om bronspengen. "


Matchen är också från Åland Uniteds sida ett försök att ta tillbaka publikrekordet som just HJK snodde av oss i förra ligaomgången. Över 900 biljetter har sålts på förhand och alla är välkomna att göra denna sista hemmamatch på naturgräs för Åland Uniteds del på WHA till en stor fest!91 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page