top of page

Het modern klassiker i Kuopio på lördag kväll

I skrivande stund (fredag kväll) är Åland United redan i Kuopio efter en natts och en dags resa. I morgon, lördag klockan 19.00 sparkas en av de senaste årens klassiska matcher KuPS-Åland United av på Väre Areena i Kuopio.


KuPS leder ju Nationella Ligan i suverän stil då man vunnit alla matcher hittills, förutom borta mot PK-35 Vanda i en då ganska överraskande 2-1 förlust. De regerande mästarna har dominerat sina matcher och gjort mål på löpande band med sina stjärnspelare Lavdjie Begolli, Gentjana Rochi i spetsen. Denna trio har hittills tillsammans stått för 31 fullträffar på de 11 spelade matcherna. Med ett mittfält där systrarna Oona- och Emmi Sirén, Emma Peuhkurinen och Anni-Maija Kauppila konkurrerar om platserna har man också i regel hand om bollen stora delar av matcherna , samt är farliga även på distans.


Ollipekka Ojala har fått förutsättningar att skapa ett lag som, enligt KuPS egna planer ska kunna ta hem både ligatiteln och dessutom gå vidare i Europa då UWCL spelet kör igång i augusti. I cupen stängde ju Åland United ännu en gång dörren genom den dramatiska segern i Mariehamn via straffsparksläggning. Även i övrigt är Åland United ett gammalt spöke för KuPS. Många är de gånger som matcherna mellan dessa lag blir de kanske mest minnesvärda och dramatiska föreställningarna på hela säsongen. I april gästade KuPS Wiklöf Holding Arena i den andra omgången av Nationella Ligan och höll på att tappa poäng. Först på övertid fick man in ett turligt skott och kunde fira stort att man vunnit på Åland. I fjol var det Åland United som vann i Kuopio. I år kan det som vanligt gå precis hur som helst.


Åland United, som blivit att resa lite i det omständigaste laget under de senaste veckorna har 16 spelare med i matchtruppen. Monica Hagström är tillbaka efter sin skada och även Netta Hanhimäki har kunnat träna bättre denna vecka. Borta är fortfarande långtidsskadade Louise Andersson och Dom Bond-Flasza samt de äldre förmågorna Pille Raadik och Maryette Karring som rehabiliterar sina blessyrer från de senaste veckornas matchuppdrag.


Steve Beeks vet dock precis vad som väntar och vad han har att jobba med. KuPS kommer att försöka dominera och Åland United kommer att försvara tajt och sedan överglänsa det gulsvarta hemmalaget med personlig excellens som tajmas och fördelas i laget för det allmänna goda.


Ett sommarvarmt Kuopio är förstås bästa stället att vara för att se denna match. Kan man inte vara här, då går det att se det hela i direktsändning, på Ruutu+ eller på Yle2, alternativt Yle Arenan. Klockan 19.00 lördagen den 11/6 alltså!
121 visningar

Comentarios


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page