top of page

Het lördag på kommande på Wiklöf Holding Arena

Nu på lördag börjar det igen!

Klockan 17.00 sker avsparken för den 10e omgången av Nationella Ligan 2021. På samma gång är det den första matchen av höstomgången och Åland United, som i april spelade 2-2 borta mot PK-35 Vanda får nu ta emot Jari Väisänens fornstora lag hemma på Wiklöf Holding Arena.


Åland United ligger för närvarande trea i tabellen, 8 poäng efter ledande KuPS och 4 poäng efter TiPS. PK-35 Vanda i sin tur ligger femma och jobbar på med sin målsättning att spela i den övre slutserien i höst. Senast lagen möttes var alltså i premiären och då utjämnade Oona Sevenius aningen snopet i den 85e minuten efter två Åland Unitedmål av Monica Hagström och Cassandra Korhonen. Sedan har säsongen rullat på och PK-35 Vanda har inkasserat hela 4 oavgjorda matcher. Vunnit har man gjort mot HPS, JyPK och Ilves samt förlorat mot KuPS och TiPS. Vi får se det logiska i resultaten och helt enkelt jobba för att bättra med ett snäpp i denna hemmamatch.


PK-35 Vanda är ju kända som ett lag med mycket bollinnehav. Man rör sig väl utan boll och strävar till speluppbyggnad med korta passningar, för det mesta. Ofta har man lyckats spela sig ur även riktigt hög press, så laget är väldigt spelskickligt. Egentligen är det bristen på riktig farlighet framåt som håller dem i mitten av tabellen. Visst finns det både fart och kreativitet i offensiven, närmast i form av de unga Oona Sevenius och Wilma Forsblom. Sen har man hjälp av rutin, inte minst genom Roosa Bröijer, Tia-Maria Jaakonsaari och Sanna Saarinen. PK-35 är ett starkt lag, med en gedigen grund, men utan riktig spetskompetens. Ett väldigt svårt lag att möta är de dock.


Åland United avslutade ju våromgången med två segerlösa matcher i och med oavgjort hemma mot KuPS och sedan förlusten borta mot Honka i början av juni. Efter detta blev det landslagsspel för många i truppen och sedan midsommarsemester. Nu har laget tränat och är tillbaka i akt och mening att rivstarta med tre matcher på en vecka. Steve Beeks har alla spelare till förfogande och stämningen är på topp. Våromgången är analyserad och tydliga direktiv för försvarsspel och även offensiv tränas nu inom laget som vet att potential till ännu bättre än det vi hittills har sett finns!


Matchen startar alltså klockan 17.00. Redan 15.30 inleds matchevenemanget med olika aktiviteter och försäljningar under parollen "Tjejer stöder tjejer". Just av den orsaken är också alla kvinnliga åskådare inbjudna och har gratis inträde. Vi hoppas så klart på mycket folk av bägge kön nu då vi inte har coronabegränsningar på läktarnivå. Dock uppmanas alla så klart att hålla behörigt avstånd, tvätta händerna och att respektera varandra. Om du verkligen inte kan komma sänds matchen direkt på Ruutu+ att beskåda.
125 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page