top of page

Hemmapremiär på lördag

Efter den första omgången i Damernas Cup förra helgen är det nu dags för fortsatt spel i gruppskedet av tävlingen. Åland United arrangerar sin första riktiga hemmamatch för säsongen 2022 genom att spela mot Vantaan Jalkapalloseura (VJS) nu på lördag klockan 17.00.


Båda lagen har spelat var sin match hittills och båda lagen har dessutom förlorat med samma siffror, alltså 2-3. Åland United fick en snöplig start i Myrbacka och fick åka hem i stormen efter att PK-35 Vanda varit siffermässigt bättre. VJS i sin tur spelade redan för en par veckor sedan mot HJK F18 och kunde göra en come back, efter en tidig ledning då Hanna Fagerholm gjort 1-0 i 5e minuten och man sedan tappat till ett 1-3 underläge och Liina Juntunen reducerade och kunde göra den sista 10 minutern till ett rafflande cupdrama som dock inte räckte till.


VJS, som tränas av Pasi Hyyhö är ett mestadels ungt lag som till vardags huserar i Damernas Etta, där de i fjol slutade på 8e plats. För en par veckor sedan ingick laget farmavtal med FC Honka och en par spelare med ligaerfarenhet fanns i truppen i den första cupmatchen. Dock är det väldigt långt fråga om unga egna produkter vi kommer att få se på lördag i den helgula dressen. De minnesgoda minns kanske Emmi Mäensivu från PK-35 Vanda och känner till målvakten Noa Nastase från U 17 landslaget, men det blir mestadels nya bekantskaper för den åländska publiken att betrakta för bortalagets del.


Åland United hamnade i en liten uppförsbacke i och med förlusten förra helgen. Det gäller nu att köra för fullt, vinna bägge kvarvarande match och att försöka göra möjligast många mål på samma gång som man får hoppas att andra resultat går vår väg, då endast gruppettorna och de två bästa tvåorna avancerar till kvartsfinalerna i början av mars.


Steve Beeks och hela tränarteamet har kört en intensiv vecka med laget och målet är att explodera i positiv mening nu på lördag. Dana Leskinen är fortfarande utanför matchtruppen, men Louise Andersson har återkommit i träning och finns till förfogande. I övrigt är det i mycket samma lag som förra helgen som kommer att få ta sig an ansvaret i denna cupmatch.


Matchen sparkar av 17.00 på Wiklöf Holding Arena och vi hoppas att så många som möjligt väljer att se laget live, kanske för första gången i år. Kan man inte närvara kommer det även att gå att se matchen kostnadsfritt på Åland Uniteds Youtubekanal, i direktsändning.


Så att. Bar å åk!

196 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page