top of page

Hammarby borta på lördag

Så var det dags för den första "riktiga" träningsmatchen för 2023. Denna lördag åker Åland United till Stockholm och Kanalplan för att möta anrika Hammarby IF med avspark 14.00 lokal tid (15.00 hemma på Åland).


Denna match, som kommer väldigt tidigt under försäsongen är en stark värdemätare åtminstone för Åland United. Hammarby är ju ett aspirerande topplag i Damallsvenskan och kom i fjol på 5e plats efter lite ojämna prestationer. Man har ju en namnstark trupp, men för Åland United följare är nog säkert Adelina Engman och Anna Tamminen de som klingar mest välkänt.


Hammarby förbereder sig för ett träningsläger där de kommer att få möta norska topplag som Brann och Vålerenga. Förra helgen hann man redan med en match mot lokalrivalerna AIK, med ex ÅU spelaren Monica Hagström i startelvan. Efter en jämn första halvlek där AIK bland annat gick upp i ledning planade det hela ut till en klar 6-1 hemmaseger för Bajen inför 502 sjungande åskådare. Hammarbys målgörare i den matchen var Maika Hamano (1-1 och 2-1), Matilda Vinberg (3-1 och 4-1) samt Vilde Hasund (5-1 och 6-1).


Steve Beeks och hans team har en tuff uppgift denna helg, men som sagt är den utmanande och väldigt nyttig. Lagträningen har startat upp planenligt och förra helgen träningsspelade man mot IFK Mariehamns P08 och fick gjort tre mål. Därmed har lite fokus på försvarsspelet tagit över och en spännande träningsmatch är att vänta.


Åland United kommer att sakna några spelare ur truppen. Louise Andersson är fortsatt skadad och väntas tillbaka först under säsongens senare del. Hailey Whitaker har ej ännu anslutit och Tilda Råtts finns ännu i Vasa. Även Jaqcui Hand och Aada Törrönen kommer att vilas, i alla fall Jaqcui, det finns hopp om att Aada ska kunna göra en insats. Däremot kommer Elin Lindström som tränat med laget denna vinter att finnas med i matchtruppen som i övrigt blir ett bra test för de nya lagdelarna inför kommande tävlingsmatcher.


Matchen spelas alltså på Kanalplan i Stockholm. Biljetter kommer att säljas på plats. Den utlovade streamingen på Aftonbladet-plus håller i, men kan tyvärr bara ses inom Sverige. För Åland Unitedsupportrar som inte kan vara på plats, eller kommer åt streamen kommer vi att liveuppdatera kring större händelser på vår facebooksida under matchens gång.217 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page