top of page

Höstens förutsättningar avgörs på lördag

Klockan 18.00 denna lördag spelas sista omgången i Nationella Ligans grundserie 2022. Efter matcherna står det klart hur ställningen blir inför de två slutserierna Mästerskapsserien för de 6 främsta och Utmanarserien för de 4 sista. Åland United ligger fjärde inför helgens omgång. med en seger mot Honka kan man gå upp till trea ifall PK-35 Vanda på samma gång förlorar mot PK-35 från Helsingfors på bortaplan. I alla övriga fall kommer Åland United att bli fyra. Skillnaden mellan dessa bägge scenarion ligger i att de tre främsta efter grundserien kommer att få tre hemmamatcher under hösten, medan fyran, femman och sexan kommer att få bara två.


FC Honka som ställer upp på andra planhalvan denna lördagsafton är redan klara för Utmanarserien och kommer där närmast att slåss mot Ilves om 7e placeringen. Omar Adlanis lag har inte fått till en riktigt stabil säsong och man kan nog utan att ljuga tycka att Honka har presterat i underkant. Dock får vi minnas till exempel hemmamatchen mot Åland United i maj-juniskiftet då man kämpade sig till 1-1 i snålblåsten och regnet. Karakteristiskt nog har man, förutom att vinna bottenlagen NJS och ONS och att spela energiskt med små förluster till följd mot topplagen haft det väldigt nötigt mot dem man borde ha slagit för att komma på övre halvan. De senaste matcherna har slutat i segrar mot just NJS och ONS, en knapp 0-1 förlust mot HJK och sedan förra helgen 1-1 mot HPS i en avgörande match om chansen att hänga med i topp 6.


En stor omsättning på spelare har man också haft. Aino Vuorinen och Nana Yang har återvänt till USA efter sina sommarvisiter i Hagalund. Målvakten Emma Immonen som skadade sig tidigt i våras och varit borta stora delar av säsongen har dock varit tillbaka och spelat hela augusti. Hela 26 spelare har under säsongen varit på planen för Honka och målskyttet har fördelat sig på många. Flest mål har lagkaptenen Milla Punsar gjort. 3 stycken.


Honka har alltid varit ett svårt lag för just Åland United. Steve Beeks har kunnat genomdriva en träningsvecka i fint väder med ett närmast fulltaligt lag. Bara Louise Andersson och Dana Leskinen är borta ur den preliminära matchtruppen. Nu gäller det att få till en professionell föreställning och sköta det egna jobbet så väl att chanserna till tredjeplatsen och hemmafördelen inte åtminstone faller på det egna laget.


Fotboll är bäst på plats och Åland United hoppas på sin största hemmapublik detta år. Kom med och ta nån annan också med dig. Om man mot förmodan inte kan komma går matchen att se på Ruutu+ med start, precis som i verkligheten, 18.00.94 visningar

1 Comment


John Rok
John Rok
Aug 26, 2022

hi

Like
thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
annons_ålandstidningen_ÅU-Ilves-160424 kopiera.jpg
bottom of page