top of page

Hösten börjar i Tammerfors på lördag

Nu är augusti och därmed de formella sommarmånaderna över och de 6 sista ligamatcherna står kvar att spela. I ligaledning tar sig Åland United till Tammerfors för att på gamla goda, men just nu med byggställningar fyllda Tammelastadion ta sig an gulgröna Ilves klockan 15.00 på lördag.


Detta är igen en sådan där match då man som ligaledare förväntas göra sitt jobb mot ett lag lägre ner i tabellen. Ilves ligger just nu på åttonde plats, trots att man haft väldigt tajta uppgörelser mot de flesta topplag. De två senaste matcherna gick rentav mot medaljaspirerande HJK och TiPS. Mot HJK fick man ge sig med 0-1 och trots ledning stöp man också mot TiPS med 1-2. I många matcher, inte minst den senaste mot TiPS hade Ilves långa stunder initiativet och presterade dessutom en slutspurt som kunde ha resulterat om man skulle ha en stolpe in fas istället för en stolpe ut fas, som just nu gäller för lördagens hemmalag.


Mika Lahtinens lag är fortsättningsvis ungt och utvecklingsdugligt. Målskytten Roosa Tuominen har tyvärr skadat sig under sommaren och är borta hela säsongen. Övriga offensiva krafter, som Jenni Kantanen, Moona Talka och varför inte Aino Rasinen har nog skapat tryck framåt, men inte lyckats göra mer än ett mål per spelare. Det är faktiskt defensiva mittfältaren Tuuli Enkkilä som har gjort flest mål av den trupp Ilves har till förfogande i helgen. 2 mål har hon fått till. Vi vet att Ilves är svåra att rubba inte minst från den väldigt försmädliga förlusten i somras på WHA då Tuominens mål precis före matchen skulle blåsas av, gav dem sin första av sammanlagt tre matchsegrar hittills detta år. Det stora spänningsmomentet gällande Ilves är egentligen vem som ska spela i mål. Annika Laihanen har gjort de flesta matcherna denna säsong, men förra veckan återvände Kiira Kaivola mellan stolparna. Man har viktiga poäng att slåss om för att hålla ifrån JyPK och undvika kvalspel. Ilves är aldrig att leka med och speciellt inte denna lördag på Tammela.


Åland United jobbar på i vardagen. Denna vecka har igen bedrivits i Hammarland för att vänja sig vid naturgräs, som det ju spelas på i Tammerfors. Rebecca Björkvall jobbar på med sin rehabträning och har redan setts sparka boll. Det tar nog ändå en god tid innan vi ser henne spela match. Tilde Hellund är tillbaka från IK Myran och aspirerar på plats i matchtruppen denna helg. Ashley Riefner har hämtat sig snabbare än väntat och i slutet av veckan avgörs om hon rentav kan spela eller ej. Cornelia Baldi Sundelius har dragits med lite skavanker, men har denna vecka kunnat delta i lagträningen och närmar sig form hon också. I övrigt är det ju som sagt höst och den trots allt långa, fast matchsäsongen varit kort, skapar tunga ben som ledarstaben får se till att hålls vid vigör för att kunna slåss om segern varje vecka.


Det brukar sällan vara lätt i Tammerfors och ingen väntar sig heller att det ska bli det denna gång. Med högt huvud och fylld av självförtroende ska Åland United dock ta sig an denna match och göra allt för att hålla försprånget i ligatoppen. Matchen sparkar alltså igång klockan 15.00 på lördag och om man inte är i Tammerfors kan man se den direkt på Ruutu+. Tyvärr blir det denna helg ingen Youtubesändning på grund av orsaker vi inte anger här i denna text.
152 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page