top of page

Höstdrama i Dickursby på lördag

Landslagsuppehållet är över och Nationella Ligan är tillbaka. På lördag åker Åland United till Vanda och Dickursby för att försöka påverka utgången av medaljstriden. Själva ligger ÅU trea, 9 poäng efter dagens motståndare TiPS. med tre matcher kvar innebär det att chanserna till en silvermedalj för Åland United är sköra, men ändå i teorin möjliga. TiPS i sin tur jagar ledande KuPS med en 4 poängslucka att ta fast. Därmed är det tvärsäkert att hemmalaget inte kommer att nöja sig med oavgjort hemma på sin naturgräsarena.


TiPS, som arbetat sig upp till denna medaljkamp rean andra året på raken har sedan man senast mötte Åland United, på Wiklöf Holding Arena i juli och då förlorade 3-2 efter en hattrick av Cassandra Korhonen ändrats en aning. Pauliina Miettinens lag, som ju blev av med skyttedrottningen Roosa Ariyo redan under sommarfönstret i juli har från och med augusti haft två amerikanska offensiva spelare, Hana Kerner och Sienna Jade Zabroski bägge från USA. Så mycket mål har duon inte producerat, men hela TiPS är ju ett offensivt "härligt" lag som spelar så kallad vacker fotboll med ofta stora siffror på tavlan. Flest mål hittills har Tia Hälinen fått till, 11 stycken och Jenna Topra sufflerar med 9 stycken, lika många som Ariyo hade satt då hon lämnade för spanska ligan. Systrarna Oona och Emmi Sirén är mittfältets ryggrad både nedåt och uppåt, tillsammans med Annika Haanpää och i försvaret finns bland annat gamla goda men ändå unga Joanna Tynnilä för att nämna några namn. Målvakten Elsa Sulku har detta år, efter många års slit i olika klubbar fått till ett stabilt genombrott trots sin väldigt personliga stil. TiPS är ett svårt lag att slå vid helt vanliga matcher. Denna helg kommer de inte att vilja ta några fångar alls. Få se om huvudet håller. Vi får minnas att det var just mot Åland United i fjol som man tappade sin flow och blev på efterkälken i mästerskapsjakten.


Åland United har nu fått hem landslagsspelarna och har utnyttjat tiden mellan KuPS matchen och denna helg genom att jobba med främst detaljer i anfallsspelet. Bägge målvakt är nu frisk och konkurrensen om förstamålvaktsplatsen är tillbaka. Olivia Ulenius har stigit in i träningstruppen på allvar och Steve Beeks har kunnat jobba på med laget i olika dimensioner. Signy Aarna är så gott som rehabiliterad, men kanske inte ännu är i 90 minuters form. Det samma gäller Dana Leskinen och Maryette Karring. Karen Reyes har genomgått en fingeroperation och är inte aktuell för lördagens match. Selma Viktorsson har varit krasslig och hennes deltagande i Dickursbyresan klarnar under slutet av veckan. Men i stort har laget spelare i alla lagdelar att lägga på planen i denna tredje sista ligamatch för säsongen.


Tre poäng är målet, precis som alltid och de som inte kan ta sig till Dickursby kan följa matchen direkt på YLE 2, YLE Arenan eller Ruutu+. Klockan 14 sparkar kampen alltså av denna lördag mellan två av årets medaljlag i Nationella Ligan.188 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen kopiera.jpg
bottom of page