top of page

GUSK från Elitettan testar Åland United på lördag

Uppdaterat: 26 feb. 2023

Vulgärdiskussionen tar ofta uttryck i att jämföra olika länders seriefotboll och en allmän uppfattning brukar vara att Elitettan i Sverige är ungefär det samma som Nationella Ligan, kanske med undantag från medaljlagen. På lördag kan man komma och titta själv då Åland United tar sig an Gamla Upsala SK som spelar just i denna Sveriges nästhögsta serie.


GUSK som får betraktas som en traditionell Uppsalaklubb kom efter många år i division 2,3 och 4 att bli ett stabilt Division 1 lag under 2010 talet. 2021 lyckades man sedan gå upp i Elitettan och där höll man sin plats i och med en åttondeplacering, efter en succéartad start på säsongen. Nu är det dags för det alltid svåra andra året och en kanonvärvning har man gjort på tränarsidan då succétränaren Jocke Mattsson har fått en partner i före detta Damallsvenska coachen Fredrik Bernhardsson, som även fungerar som Sportchef i klubben.


Under vintern har GUSK spelat några matcher. I januari slog man ingen mindre än AIK borta i Stockholm med 1-2. Sedan har det gått tyngre. Brommapojkarna tog en 6-2 seger i början av februari och förra helgen strök man med hela 8-0 i Uppsaladerbyt mot Damallsvenska Uppsala IK. Ett hungrigt GUSK väntas till Wiklöf Holding Arena och en riktigt god försäsongsmatch kan vi förvänta oss.


Åland United i sin tur har ett harmoniskt skede med så gott som alla utom Louise Andersson i spelskick. Fokus ligger nu mer på detaljnivå, så som fasta situationer och laget kan slutföra träningsveckan med alla spelare medverkande, då även U23 landslaget avslutat sitt läger och spelarna har återvänt därifrån. Milla Rosenberg har haft lite skavanker, men Steve Beeks tror att alla ska vara tillgängliga på lördag. Just Millas situation utvärderas på fredagen och inför match.


Klockan 15.00 sparkar matchen Åland United - GUSK av denna lördag. Det är gratis inträde och ett Chips Lotteri kan göra dig till en stor vinnare om du kommer. Har man flunsan, eller finns på andra platser än Åland kan man se det hela med hjälp av Åland Uniteds Youtubekanal.


Foto Sascha Zachhuber

248 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page