top of page

Gruppskedet avgörs på lördag

Inkommande lördag, 11/3 klockan 17.00 på Wiklöf Holding Arena sparkar den sista matchen i hela gruppspelet för Nationella Cupen 2023 igång. För Åland Uniteds del gäller, förutom det som en god försäsongsmatch ger, även ett avgörande huruvida kvartsfinalen nästa helg går hemma eller borta. För att ha chans att få spela hemma måste man helt enkelt vinna mot HPS. Gör man det ligger allting i TPS händer. Samtidigt med matchen i Mariehamn möts nämligen TPS och Ilves i Åbo. Tar TPS poäng i den matchen samtidigt som Åland United vinner, då spelas det på Wiklöf Holding Arena lördagen den 18/3. Om Ilves vinner, då spelar Åland United borta någon gång under den helgen.


HPS har i en par års tid gett gott motstånd åt Åland United. Laget har bjudit på rätlinjig och ganska rejäl kampfotboll. Mari Savolainen har sedan slutet av förra säsongen satsat på att utveckla lagets spel, så det är inte fullt lika rakt i år, men en hel del kvalitet finns där.


HPS har hållits rätt intakt sedan i fjol. Ella Andberg har slutat och Iida Laine har gått till Honka. Sedan har då förstås Jessica Kiviaho kommit till Åland och spelar denna lördag mot sitt gamla lag. På plussidan finns sedan en hel del ligarutin. Tia Painilainen (PK35 Vanda), Annika Haanpää (HJK), Henni Rinkinen (JyPK), Anna-Stina Simonen (KuPS) och Iina Rautiainen (ONS) har alla ett antal matcher i Nationella Ligan i bältet. Kvalitet tillför också Nathalie Higgins (RoPS), Matilda Kataja (Honka), Milla Himberg (VJS) och så HFA duon Veera Keto och Jutta Angeria. HPS har således en av de bredaste spelartrupperna i hela Nationella Ligan.


Nationella Cupen har hittills gått så, att man förlorat 1-3 mot HJK och spelat 1-1 mot PK-35. Med seger på lördag kan man alltså gå upp till grupptvåa, men har oavsett en bortamatch att se fram emot nästa helg. Man har haft stora förväntningar på laget inför detta år och lördagen kan ge oss en försmak om vad det ska vara för HPS vi spelar mot denna säsong.


Åland United hade en match i högt tempo förra helgen och har lagt allt i kontexten försäsongsträning. Nu får men en match att träna vidare med. Louise Andersson är fortfarande i rehabskede liksom Milla Rosenberg. Pille Raadik är i Estland på tränarutbildning och Olivia Ulenius samt Tilda Råtts finns i Nederländerna på EM kval med Finlands U17 landslag. Således blir det en ganska tunn trupp antalsmässigt som finns tillgänglig för matchen. Hailey Whitaker, som utgick förra helgen på grund av en skada har hela veckan närmat sig matchform och beslutet tas under slutet av veckan huruvida hon kan spela nu, eller vänta en vecka till. Likaså är Riikka Lilja helt spelklar efter att ha vilats förra helgen.


Vintriga förhållanden råder, men konstgräset är grönt. Åland United spelar för att förbereda en lång säsong. Laget behöver sina supportrar och vi hoppas att så många det bara går väljer att se oss på plats denna lördag. Kan man inte ta sig till Wiklöf Holding Arena går det att se matchen via en amatörstream på Åland Uniteds Youtubekanal.156 visningar

コメント


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page