top of page

Grundserien slutar på lördag i Tammerfors

Sista omgången i Damernas Ligas grundserie för säsongen 2019 går av stapeln nu på lördag med gemensam avsparkstid, klockan 14.00 för alla matcher. Åland United reser till Tammerfors för att försöka ge sig ett möjligast gott utgångsläge för den övre slutserien, dit man kvalificerade sig redan förra helgen. Ilves i sin tur behöver poäng för att hålla direkt nedflyttning, eller kval om nedflyttning borta.


Senast då lagen möttes, i somras på WHA chockade Ilves hemmalaget Åland United genom att kontra in ett mål efter ÅUs hörna. Rosa Tuominen gjorde ett av sina hittills 7 ligamål i den matchen, som slutade 1-1. Saker har förändrats i bägge lag sedan dess. Ilves har ny huvudtränare. Mika Lahtinen har i de två matcher han haft ansvar först slagit KuPS hemma i Tammela med 3-0 och sedan förlorat borta mot HJK med 1-5. Ilves är ett ungt lag där man kan säga att målvakten Annika Laihanen håller laget flytade bakåt och ovannämnda Rosa Tuominen skaffar poäng då och då genom farligt anfallsspel från sin vänsterkant. Nya huvudtränaren Lahtinen har jobb att göra inför nedflyttningsserien och denna match blir en riktigt nyttig genomkörare för hans gulgröna Ilves.


Åland United kan efter att förra helgen ha säkrat platsen i övre slutserien enbart se möjligheter med hösten. Denna match i Tammerfors, på den stämningsfyllda Tammela Stadion är en av sex viktiga matcher då det gäller att närma sig bronsmedaljen som fortfarande hägrar på uppkomligt avstånd. Laget har tränat målmedvetet och kommer att kunna ställa upp med en stark startelva. Maryette Karring, Sara Nordin och Phoenetia Browne är sannolikt inte med i matchtruppen, men Rebecca Björkvall gjorde come back förra helgen och övriga spelare visar både friskhetstecken och god form.


Emelie Johansson känner det som säkert alla fotbollsspelare känner då säsongen börjar komma in på de sista månaderna:

" Jag ser fram emot att spela ännu en fotbollsmatch just för att jag älskar det. Antalet matcher som är kvar på säsongen går snart att räkna på en hand. Därför gäller det att verkligen njuta och ge allt innan det är över. "


Ålamd United har alltså sex matcher kvar denna säsong och kommer att sluta som ett av Finlands sex bästa lag. Allt finns att kämpa för och 3 viktiga poäng finns att vinna i Tammerfors nu på lördag.122 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page