top of page

Grundserien slutar i Hagalund på lördag

Omgång 18, eller sista matchen i grundserien spelas klockan 15.00 inkommande lördag för Nationella Ligans vidkommande. Åland United reser till Hagalund i Esbo för att spela mot FC Honka för att stärka förutsättningarna inför den fem matcher långa Mästerskapsserien. Åland United kommer att stanna som tvåa och Honka blir antingen fyra eller femma efter helgen. Alla poäng och mål räknas dock med även framledes så matchen är precis så viktig som en ligamatch är.


Honka, som av tradition alltid är ett marit lag för Åland United har blandat och gett en del hela säsongen. Lagets matcher har varit målfattigast i hela Nationella Ligan och uddamålssegrar och förluster finns det en hel del av. I början av juni då man besökte Mariehamn var det seger som gällde och precis som vanligt alltså med uddamålet. 0-1 till Honka blev det den 10 juni på Wiklöf Holding Arena. Omar Adlanis lag spelar inspirerat de dagar flow uppstår och bara tungt och svårt för motståndaren de dagar det inte är så. Wilma Sjöholm och Elli Seiro med 7 respektive 5 mål är de spelarna som lyckats bäst framåt. Man hann få tillbaka en egen spelare också i transferförnstret då Milla Punsar återvände från Tyskland. Mycket talar för att hon kommer att spela på lördag.


Åland United bedriver träning på Vikingavallen denna vecka för att få vana med naturgräs. Truppen är bredare än på länge och endast Louise Andersson torde vara otillgänglig för uttagning. Jacqui Hands återkomst närmar sig och det är möjlgt att hon är med i matchtruppen redan denna helg. Steve Beeks lag blir alltid bättre ju längre säsongen går och nu är det dags att steppa upp ordentligt inför hösten. Vi befinner oss i spel om medaljer och det finns ingen tanke att ge upp detta.


Matchen sparkar alltså av i Hagalund klockan 15.00 på lördag. Kan man inte vara där sänds det hela direkt på Ruutu+. Vill man stöda Åland United kan man köpa stödbiljett via https://www.aub.ax/ eller handla en tröja tex.


Foto Sascha Zachhuber

149 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page