top of page

Gäster från Vanda på WHA på lördag

Den höstliga titeljakten fortsätter för Åland Uniteds del denna lördag klockan 17.00 på WHA. För alla som följt laget de senaste 10 åren blir orden "PK-35 Vanda hemma" att betyda tuff toppmatch och tyvärr ofta oavgjort eller förlust. Nu är dock läget ett annat än för bara två år sedan och Åland United är favoriter till seger, trots att man missade i bortamötet i somras och åkte på en 0-1 förlust i Myrbacka.


Jari Väisänens lag, med sin kännspaka tiki taka fotboll, som ofta tenderar att gå mer sidledes än framåt, har haft det kämpigt på sista tiden. Senast man tog poäng var i PK-derbyt mot PK-35 Helsingfors den 26e augusti då man lyckades vinna med 2-1 på bortaplan. Därefter har det gått tungt. Fyra raka förluster har det blivit, mot Honka, HJK, TiPS och KuPS. Just nu parkerar man på sjunde plats i Nationella Ligan utan större risk att dras med i bottenstriden, eller chans att blanda sig i toppen.


Även i övrigt får PK-35 Vanda lite utmaningar att bemästra denna helg, då såväl Netta Koso, efter utvisning förra helgen som mittbacken Roosa Toivanen, på grund av fyllt varningskonto, är avstängda. Väisänen har dock bredd i truppen, så en relativt slagkraftig startelva kommer man nog att få till. Laget består ju av en hel del gamla godingar med rutin från högsta ligor, samt med en massa mästerskap i bältet. Sanna Saarinen, Tia-Maria Jaakonsaari, Anna Vlasoff, Roosa Bröijer med flera är bekanta namn för alla som följt denna liga några år. En nygammal motståndarbekanting, som inte spelade då lagen möttes senast är Vera Saastamoinen som huserat på topp de senaste matcherna. På 7 matcher har hon lyckats göra 2 mål denna säsong.


Det stora utropstecknet med årets PK-35 vanda är nog ändå unga (född 2003) Wilma Forsblom, som leder lagets interna målliga med 5 fullträffar, av vilka en var segermålet mot Åland United i förra mötet. Då Väisänen roterat lite i laget återfanns Forsblom på mittfältet förra helgen, men kommer nog troligen att spela i en väldigt offensiv roll på WHA.


Åland United, som senast spelade match i samband med den bejublade cupfinalen kommer hungriga och inspirerade till kampen. Tränarteamet har gjort ett suveränt arbete i och med att truppen, så när som på långtidsskadade Becci Björkvall i praktiken är helt skadefri. Träningen har löpt på och alla förutsättningar finns för att slåss om att hålla fast tätplaceringen.


Alla vet vi att lördagens motståndare är en knepig en, men genom goda förberedelser och fokusering på uppgiften ska det kunna gå. Mittbacken Anna Westerlund vill inte gå händelserna i förväg, men poängterar situationens allvar:

"Tuff utmaning för oss. PK är ett bollskickligt lag. Vi lämnade alla poäng i Vanda förra gången. Så vi är revansch sugna att ta alla 3 poäng denna gång. Det krävs också när vi vill fortsätta vara på toppen på tabellen."


Alla som vill och kan är välkomna till WHA denna lördag klockan 17.00. Vi påminner dock om att munskydd kommer att vara obligatoriskt för alla friska personer över 15 år, samt att det lönar sig att komma i tid, så man kan köa utan att bryta mot tillräckliga säkerhetsavstånd. mera instruktioner kring detta publiceras i morgon på Åland Uniteds webbkanaler.


Kan man inte vara på WHA så sänds matchen som vanligt på Ruutu+.198 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page