top of page

Fullsatt på Åland Uniteds konsert

Fullsatt på WHA konstgräs på måndag följdes av fullsatt i St Görans kyrka i Mariehamn på onsdagen. Ca 250 människor fyllde bänkar och läktare då Therese Karlsson gav en konsert tillsammans med Samuel Fagerholm, ackompanjerade av Patrik Komorowski. Konserten, som arrangerades till förmån för Åland United innehöll även ett bejublat nummer då spelarna i Åland Uniteds A-lag, ackompanjerade av försvarsspelaren Olivia Mattsson på flygel sjöng "Lean on me" av Bill Withers med den precision och lidelse bara ett fotbollslag av yppersta klass mäktar med.


Huvudartisterna bjöd i sin tur på en högklassig timme då åländska nummer, så som "Stormskärs Maja" och "Du är så vacker för mina ögon" byggdes på med klassiska verk av tex George Frideric Händel för att sedan explodera då Fagerholm och Karlsson på slutet tog i ordentligt med "Som en bro över mörka vatten" (Simon& Garfunkel), "Gabriellas sång", Wieheklassikern "Fågel Fenix", Chesshymnen "The Anthem" och "Over the Rainbow" (Arlen/Harburg). Till slut fick den exalterade skaran ta del av "The Prayer" (Sager&Foster/Testa&Renis) och applåderna som följde ville aldrig sluta.


Detta var en fin kväll i Åland Uniteds historia. Samuel Fagerholm fick genomföra en del av sin tränarfilosofi, spelarna fick i många fall göra något de aldrig gjort förut och Therese Karlsson fick visa, förutom sin kvalitet som sångerska, sitt stora hjärta som Åland United- och damfotbollssupporter.


Therese Karlsson var märkbart nöjd efter konserten:

" Det känns rätt och bra att få föra fram och stöda damfotbollen lite extra med denna konsert. Det är även tid nu att vi alla ställer upp och hjälper till att skapa en förändring som för upp damernas villkor inom fotbollen till de samma som männen åtnjuter. "


Samuel Fagerholm hann även med en replik innan han gick över till laget för att förbereda torsdagsmorgonens träning:

" Vem har sagt att det är enformigt att vara fotbollstränare. De är speciellt att få dela en kväll som denna med laget. De visar att de kan ta sig an vilka utmaningar som helst! Förhoppningsvis lever vi alla på denna känsla ett bra tag och tar med oss det in i matcherna. "


Åland United tackar å det varmaste initiativtagarna, artisterna inklusive laget, samt all publik som valde att stöda damfotboll genom sin närvaro. Nu går tankarna till lördagens bortamatch i Helsingfors och många sköna och goda minnen förgyller allas vår tillvaro en låg tid framåt efter denna fina kväll i St Görans Kyrka.520 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen kopiera.jpg
bottom of page