top of page

Formstarkt PK-35 Vanda gästar Wiklöf Holding Arena

På lördag klockan 17.00 inleds den övre slutspelsserien i Nationella Ligan för Åland Uniteds del. Motståndarna är ingen mindre än tabellfemman PK-35 Vanda. Det gamla storlaget som sakta men säkert jobbat sig tillbaka till ligatabellens övre halva gick igenom augusti med fyra raka segrar efter förlusten mot HJK, som gjorde sina bägge mål på straff den 3.8. I de bägge tidigare mötena med Åland United i år har det först blivit 2-2 i Vanda och sedan 3-1 här på Wiklöf Holding Arena i somras. Detta blir det tredje av fyra möten denna säsong, eftersom lagen ännu kommer att mötas den 16e oktober i Cupfinalen på Olympiastadion.


Jari Väisänens lag, har i sitt DNA de gamla kännetecknena från dominanterna i Damernas Liga under storhetsåren. Man spelar gärna ett kortpassningsspel och skapar genom rotation numerära överlägen på mittfältet och ibland på kanterna. Rutinerade spelare finns kvar i laget. Sanna Saarinen, Roosa Bröijer, Tia-Maria Jaakonsaari och många till har alla upplevt tiden då man vann mästerskap och har därför en hel del vana att vinna matcher. I år har det mesta på resultattavlan dock handlat om ungdomarna Wilma Forsblom och Oona Sevenius som tillsammans har stått för 17 mål framåt.


PK-35 Vanda ligger 11 poäng bakom Åland United, men bara 2 efter HJK, som man nog vill utmana om fjärdeplatsen, på sin väg tillbaka till att bli ett medaljlag. Åland United i sin tur ligger trea, 6 poäng bakom TiPS och 10 poäng bakom KuPS och behöver nog sköta sin del i alla fem återstående ligamatcher för att dels säkra medalj och dels utmana om ännu ädlare placeringar.


Veckan i Åland United har bedrivits så vanligt det har gått. Hösten börjar närma sig och slitna ben behöver olika belastning. WUSC äventyret är över, några spelare har landslagsuppdrag på kommande och så främst har man dessa fem ligamatcher och en cupfinal att se fram emot. Christina Dineson har fortsättningsvis haft känningar i foten, liksom hon hade förra helgen. Troligen kan hon vara med i matchtruppen på lördag i alla fall. Signy Aarna har rehabtränat under början av veckan. Sanni Ojanen har också i allt ökande grad kunnat träna och återkomsten till matchform närmar sig. Monica Hagström, Karen Reyes och Ellen Strömborg har också lite skavanker, som dock troligen kan övervinnas fram till lördag. Louise Andersson är i alla fall tillbaka i normal träning.


En utmanande match mot ett alltid svårspelat motstånd blir det. Årets Åland United har blivit bättre allt efter säsongens gång och nu behöver även aggressiviteten och timingen sitta i offensiv tredjedel, så kan tre nya poäng bärgas inför nästa helgs stormatch mot KuPS.


Matchen sparkar av klockan 17.00 och som vanligt kan den även ses direkt på Ruutu+. Vi hoppas dock att så många som möjligt ska välja att komma till platsen och hjälpa laget att få resultat för sina mödor.101 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page