top of page

Fira Valborg med Åland United. ONS kommer, gör du det också!

Laget som har allra flest resekilometer i den Nationella Ligan, Oulu Nice Soccer (ONS) gör en av de längre tripparna för året denna helg. Klockan 18.00 ska man vara i Mariehamn på Wiklöf Holding Arena då matchen i nationella Ligans femte omgång, mot Åland United sparkar av.


ONS är ju en gammal bekanting, men har tillbringat de två senaste säsongerna i divisionen under. Nu är man tillbaka i finrummet och nya tränaren Tuomas Jaakkola har en gammal stomme att jobba med. De allra flesta spelarna som grejade uppflyttningen spelar kvar, bland annat Åland Unitedbekanta Tilde Hellund. Truppen har under vintern breddats en del och bland annat RoPS har blivit av med fyra spelare till förmån för ONS. Sara Sievistö, Stina Virkkala, Saana Valkama och Hulda Kuustie har alla flyttat söderut för att satsa på spel i Nationella Ligan. Det mest namnkunniga nyförvärvet är nog dock Iina Rautiainen, som i fjol fick axla andramålvaktsrollen i Finländska mästarna KuPS. Nu har hon tagit hand om första valsmålvaktsplatsen åtminstone så här inledningsvis.


Just inledningen har gått rätt knackigt för Uleåborgslaget. I Cupen hamnade man efter några svängningar ut redan efter gruppspelet och under de fyra första matcherna i Nationella Ligan har man inte ännu lyckats ta poäng. Förutom klara förluster mot HJK (0-3) och KuPS (0-6) har det blivit två 1-2 matcher till PK-35 Vandas och Honkas favörer.


Inför säsongen talades det mycket om unga skyttedrottningen Inka Sarjanoja, som i fjol gjorde flest mål av alla i Damettan. Rutinerade lagkaptenen Natasa Ruuskanen är likaså en viktig sammanhållande faktor i detta unga ONS, vars stora mål för säsongen är att försvara sin plats i ligan.


Åland United har fått repa sig efter den tuffa 3-3 drabbningen borta mot HPS förra veckan. Tillbaka hemma, med hemmapublikens stöd och en till träningsvecka i ryggen förbereder man sig för att effektivera spelet och stärka defensiven sett till tidigare. Spelare börjar vara tillbaka. Dana Leskinen gjorde ett inhopp redan förra veckan, Louise Andersson och Pille Raadik ska också vara tillgängliga för spel om Steve Beeks kallar. Endast Dom Bond-Flasza är kvar i rehabfasen och även hon närmar sig matchform vecka för vecka.


Alla som gillar fotboll vet att Valborgsmässoafton är den bästa dagen att se sitt lag spela. Klockan 18.00 sparkar alltså matchen av. Går det av någon orsak inte att komma till Wiklöf Holding Arena kan det hela, som vanligt ses på Ruutu+ i direktsändning.
86 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page