Fem Åland Unitedspelare på Cypern

Skiftet mellan februari och mars går i landslagsuppehållets tecken. Fem av Åland Uniteds spelare befinner sig på Cypern för att spela för sina landslag i två skilda turneringar.

Finland deltar i Cyprus Cup. Anna Tamminen, Paula Myllyoja och Anna Westerlund kommer där att ställas mot Sydafrika nu på onsdag (27/2), Tjeckien (1/3) och Nordkorea (4/3). På basen av dessa matcher spelas sedan en placeringsmatch mot någon ur den andra gruppen den 6/3.

Förutom våra tre nämnda spelare figurerar också före detta Åland Unitedspelare i Finlands trupp. Adelina Engman (Chelsea), Juliette Kemppi (Bristol City), Jenny Danielsson (Kungsbacka DFF), Julia Tunturi (Eskilstuna United), Nora Heroum (AC Milan) och Tuija Hyyrynen (Juventus) har alla spelat på WHA i våra färger.

Pille Raadik och Signy Aarna är också på Cypern, för att med sitt Estland delta i Aphrodite Cup. I denna ställs man mot Malta (27/2), Litauen (28/2) och Cypern (2/3).

Stort lycka till bägge landslag och för Åland Uniteds spelare önskas en god turnering samt en återkomst i god form för semifinalen i cupen och premiären i Damernas Liga.

Den övriga truppen tränar på här hemma och ska vara i toppskick inför de två ovannämnda viktiga matcherna då det är dags!


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

UEFA Womens´Champions League närmar sig

Nu är det redan augusti och bara lite mer än två veckor kvar till första omgången av UWCL. Som känt arrangerar Åland United hela minigruppen bestående av Servette FC från Schweiz, Olimpia Cluj från R