Farmavtal igen mellan Åland United och IFK Mariehamn

Även sĂ€songen 2019 kommer samarbete pĂ„ FarmlagsnivĂ„ att bedrivas pĂ„ Åland. Åland United och IFK Mariehamn kommer för andra Ă„ret pĂ„ raken att ha ett farmavtal som gör det möjligt för spelarna i bĂ€gge lag att inom farmavtalsreglernas ramar medverka i varandras matchtrupper.

För IFK Mariehamns damer, som 2019 spelar i division 3 betyder det att man kan fĂ„ tillfĂ€lliga förstĂ€rkningar ur ÅUs ligatrupp och för Åland Uniteds A-lag innebĂ€r det att man dels kan matcha spelare som kan behöva speltid, repar sig frĂ„n skador eller annars stöder helheten för Ă„lĂ€ndsk damfotboll genom att spela i farmlaget i IFK Mariehamns damlag. Dessutom finns ju den flexibla möjligheten för Ă„lĂ€ndska spelare att successivt satsa uppĂ„t genom att ha fötterna i bĂ€gge lag och sedan spela dĂ€r det just för stunden Ă€r vettigast.

Detta samarbete mellan Åland United och IFK Mariehamn Ă€r livsviktigt för fortlevnaden och utvecklingen av damfotbollen pĂ„ Åland. DĂ€rför Ă€r vi sjĂ€lvklart glada att vi Ă€ven detta Ă„r har kommit överens.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla