top of page

Första målet på 9 år och två till gav tre poäng

Rebecca "Becci" Björkvall har gjort 15 mål i Damernas Liga. 14 av dessa satte hon i nät under säsongerna 2007-2010. Det 15e kom i dag, den 13e april 2019. Man kan tycka att det var på tiden. Dessutom blev det ett viktigt mål som tog in Åland United i kampen om seger borta mot ONS i Uleåborg.


Om man inte såg matchen kunde den förefalla oviss och jämn. På plats i Uleåborg var det dock ett kontrollerande Åland United som förde spelet mot ett tajt försvarande ONS från minut 1. Bortalaget höll boll, spelade upp och kom in i sista tredjedelen men kunde inte utnyttja initiativet till att sätta de chanser man skapade mellan stolparna. Därför blev det hemmalaget ONS som fick gå till halvtidsledning efter att Marie Levasseur löpt in bakom den höga försvarslinjen ÅU ståtade med i den sekunden och kommit fri med Anna Tamminen samt gjort 1-0 i den 26e minuten. Eftersom inga fler träffar noterades var alltså detta ställningen efter 45 minuter.


Andra halvlek bjöd till att börjas med mycket på samma melodi. Åland United hade boll, kontrollerade spelet och blev halvfarliga utan att riktigt ha den sista skärpan framför mål. Detta skulle det bli ändring på då Becci Björkvall byttes in i den 63e minuten. Bara 6 minuter senare var det hon som avslutade Rosa Maria Herreros Ossorios inlägg i nät och startade sista 20 minuternas målkavalkad.


Bara 2 minuter efter Beccis utjämning var det dags igen. Levasseur smet in bakom Åland Uniteds försvar och avslutade i nät. Igen var ONS i ledning och hade jobbat förtjänstfullt enligt sitt eget koncept. Åland United hade dock inga planer att åka iväg på den långa hemresan utan poäng. Genom två hörnor lyckades man först utjämna till 2-2 i den 78e minuten genom Tiia Peltonen, som nu gjort dubbla mängden mål i Åland United jämfört med vad hon gjort tidigare under hela sin ligakarriär. 2-3 stöttes sedan i den 83e minuten in av Pille Raadik, likaså på hörna.


Detta räckte till och Åland United kunde kvittera ut sin första seger i årets ligaspel medan kämpande ONS ännu inte kommit åt någon poäng. Samuel Fagerholm var glad och god, samt ansåg att matchen varit likadan:

"Jag tycker faktiskt att detta var vår bästa match hittills i år. Vi var lugna och spelade som vi vill spela. Lite oförmåga att riktigt vara tillräckligt vassa längst fram då vi skapar chanser har vi ännu att jobba med dock. I dag räckte det till seger och vi ska vara nöjda med det just i dag."


Åland United reser nu hem från Uleåborg. Sedan inleds en träningsvecka som kulminerar i hemmamatchen på WHA mot TPS måndagen den 22/4 klockan 17.00. Då gäller det att bibehålla det fina spelet och också att bli ännu farligare framför motståndarens mål.


ÅUs lag: Anna Tamminen- Monica Hagström (64e Maryette Karring), Olivia Mattsson, Anna Westerlund, Pille Raadk, Emelie Johansson- Selma Viktorsson (63e Rebecca Björkvall), Bri Campos, Tiia Peltonen- Rosa Maria Herreros Ossorio, Phoenetia Browne (90e Signy Aarna)


Dagens målskyttar. Pille visar axeln, för det var den som gjorde målet säger hon

322 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page