top of page

Estland på söndag

Som vi nämnt har vi internationella gäster på läger under de kommande dagarna. Estland, under nya tränarduon Sirje Roops och Anastassia Morkovkina tränar och spelar här på Åland i Eckeröhallen och på Wiklöf Holding Arena. Estland publicerade precis just sin trupp och den innehåller bägge Åland unitedspelare, dvs Signy Aarna och Pille Raadik. övriga spelare i truppen, som spelar utanför Estland till vardags är målvakten Karina Kork (IFK Kalmar), Vlada Kubassova (Como Women), Renate-Ly Mehevets (Sporting de Charleroi) och Inna Zlidnis (Ferencvaros).


Åland United kommer att spela två matcher mot det estniska landslaget under denna kommande vecka. Nu på söndag, den 20 februari klockan 17.00 spelas den första träningsmatchen på Wiklöf Holding Arena. Det blir fritt inträde och ingen kioskförsäljning, men vi hoppas så klart att folk ska vilja komma och se internationell fotboll i Mariehamn. Sedan på onsdag smäller det. Då är det ju ett nytt möte mellan lagen på Wiklöf Holding arena. Klockan 18.30 sparkar matchen igång och då är det fråga om en så kallad Testimonial match för Pille Raadik, som är en trogen trotjänare inom bägge lag. Alla biljettintäkter i den matchen går till Pille själv. Man kan även i övrigt välja att stöda arrangemanget och således Pille genom inbetalningar på ett konto som publiceras här mot slutet av helgen!


Åland United kommer till spel utan Anna Westerlund och Dom Bond-Flasza som bägge representerar sitt land i landskamper runt om i Världen. Dana Leskinens skada håller henne ännu på sidan och det troliga är att Sarah Troccoli ej heller spelar ännu denna gång. Tre nykomlingar i truppen kommer man att få se dock. Linda Nyman, Netta Hanhimäki och Jonna Mensakov är alla tre på Åland och tränar med Åland United denna vecka. Steve Beeks kommer att avgöra huruvida alla, eller någon av dessa kommer att spela i Åland Uniteds matchställ i dessa matcher.


Vi önskar alla välkomna till Wiklöf Holding Arena!300 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page