top of page

Estland kommer och Pille får sitt jubileum!

I början av sportlovsveckan arrangeras något verkligt unikt här i Mariehamn och på Wiklöf Holding Arena. Det är landslagsuppehåll och de olika landslagen spelar och tränar runt om i Europa. Estland väljer denna gång att komma till Åland och söndagen den 20/2 klockan 17.00 spelar man en träningsmatch mot Åland United. Mera info om den kommer senare.


Sen, onsdagen den 23/2 klockan 18.30 då smäller det ordentligt! Åland United möter Estland en gång till, men då är det speciellt. Då är det nämligen Pille Raadiks testimonial match. En egentligen brittisk sed gör gällande att spelare som representerat en klubb i många år kan få sig ett tack av sin klubb, dess supportrar och hela samhället genom att man ordnar en speciell match varifrån tex intäkterna går till spelaren. Denna match kommer alltså att spelas till Pilles ära och för Pille.


Pille Raadik dök upp i Mariehamn under vintern 2011 för att provspela med Åland United. Det blev kontrakt och hon debuterade i Damernas Liga, som det hette då den 10e april i säsongspremiären borta mot HJK. Två veckor senare, den 23 april 2011 gjorde hon sitt första mål för klubben då hon avslutade en boll i nät i en match som Åland United vann med 5-0 hemma mot Kokkola F10.


Sedan har åren gått. PIlle Raadik har hunnit med 11 säsonger, 258 tävlingsmatcher och 22 mål i dessa för Åland United. 240 matcher och 18 mål har det blivit i Damernas Liga som ju nuförtiden heter Nationella Ligan. I den nationella Cupen hade Pille uppträtt 18 gånger i Åland Uniteds matchdräkt och 4 mål hade det blivit då säsongen 2021 avslutades med final på Olympiastadion den 16 oktober. Pille har vunnit två Finländska mästerskap (2013 och 2020) och två cuptitlar (2020 och 2021). Hon har spelat i Champions League 2014 och 2021 (4 matcher sammanlagt) och för sitt Estland har hon representerat A landslaget 88 gånger. Debuten skedde hemma mot Lettland den 26 maj 2007 (4-0 till Estland) och senast begav det sig den 26 november i höstas borta mot Slovenien (6-0 till Slovenien).


Nu, då vi har hennes båda lag, som hon representerat troget i alla dessa år på plats, ska vi låta onsdagen den 23 februari få bli hennes egen dag. Alla biljettintäkter kommer att gå oavkortat till Pille och olika specialarrangemang planeras. Vi kommer att återkomma under dagarna som kommer med mera information. Möjlighet för sponsorer att stöda evenemanget tex genom att köpa biljetter finns. Likaså planeras streamsändning där man kan få delta i sin hyllning till Pille.


Som Åland Uniteds supportar märkt innebär ju detta inte att hon slutar spela. Pille finns ännu i truppen, som en seniorspelare och kommer under säsongen att vara redo för insatser i laget om Steve Beeks så vill. Redan i de två inledande cupmatcherna har ju Pille hoppat in. Nu i lördags blev det ju ett mål till, hennes femte cupmål i karriären för Åland United.


För mera information kan man kontakta organisationskommitténs medlem Mikael Virta 040-5145973, mvirta.alandunited@hotmail.com569 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page