top of page

En match till före uppehållet

Nu på lördag spelar Åland United sin 12e match i Nationella Ligan 2022. Efter den långa och tärande resan till Kuopio förra helgen packar man igen och beger sig till Nurmijärvi, eller Klövskog som ligger precis bredvid för att möta nykomlingarna NJS. 14.30 sparkar matchen igång och det är på samma gång den sista tävlingsmatchen före EM uppehållet. Nästa gång man spelar, förutsatt att Finland inte är kvar i EM då ännu, är den 23e juli hemma mot HPS.


Lördagens motståndare NJS är alltså nykomlingar och har en tuff säsong bakom sig så här långt. Två oavgjorda matcher har man mäktat med (mot HPS och Ilves- bägge på bortaplan!) och trots några tajta resultat har man förlorat resten. I våras gästade NJS Mariehamn och Wiklöf Holding Arena. Den dagen var man chanslösa och hemmalaget svept hem en 7-0 seger. Förra omgången, på fredagskvällen blev förlustsiffrorna 5-0 borta mot PK-35 Vanda.


Mikko Ranta förfogar över den kanske största spelartruppen i hela Nationella Ligan. Dock är många spelare orutinerade på denna nivå och det har synts i resultaten. Erfarenheten av tidigare nykomlingar gör dock gällande att de under sommaren brukar fatta galoppen och sedan få till några segrar som gör att de i varje fall kämpar om kvalplats, eller att stanna i serien helt på allvar. Därmed måste Åland United ta lördagens uppgift på största allvar. Lagets målvakt Annika Kulha som i våras var borta på grund av skada är en fast punkt i de nedre regionerna. Så värst många mål har laget inte gjort, men Rosa Wikström och Venla Mäkelä har kommit upp i högst antal med 2 mål var. NJS har också fått HJK spelaren Sonja Hillberg på lån och den kanske bästa spelaren i laget är fortsättningsvis yttern Laura Kölhi.


Åland United förbereder sig i sommarvärmen både mitt i Alandia Cup på WHA, i Eckeröhallen samt på Hammarvallens gräsplan, då NJS spelar hemmamatcher på naturgräs. Skadeläget är ganska lika, trots att förbättringar sker hela tiden. Monica Hagström var ju tillbaka i spel redan förra helgen. Louise Andersson, Dom Bond-Flasza och Pille Raadik är fortsatt borta och vi hoppas få se de flesta av dem redan i juli. Jacqui Hand, som precis tagits ut till Nya Zeelands landslagstrupp nu i juni är ännu ett frågetecken, men ska förhoppningsvis kunna delta.


Efter förra veckans förlust har laget fokuserat på att se framåt. Säsongen är lång ännu och det finns 12 matcher kvar att vinna. Lyckas man med det ska det nog vara realistiskt att även få någonslags medalj runt halsen i oktober. Sen finns ju den där cupfinalen också. Ett första steg är att göra en god insats denna lördag och gå till uppehållet som 4a i tabellen. I juli börjar vi sedan klättra uppåt.


Avspark alltså klockan 14.30 på lördag. Är man inte på plats kan man se det hela direkt på Ruutu+111 visningar

1 Comment


percka64
percka64
Jun 16, 2022

(Jag vill få¨ tacka för informationen & jag vill ju järna ha mera information när den kåmmer ut så vill ju jag ha mera Information Hälsningar Per-Erik Valdemar Söderlund såm tycker Extra mycket åm att få bli kallad för Percka Söderlund )

Like
thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page