EM och OS kval för 5 ÅU spelare

Som vi alla vet spelades det inga ligamatcher denna helg. Det beror på att det just nu är ett så kallat FIFA uppehåll, alltså landslagsverksamhet och kvalmatcher företas runt hela Världen faktiskt.


Även denna gång har Åland United spelare med i sina landslag. Anna Westerlund och Anna Tamminen befinner sig med det finländska landslaget och förbereder sig för EM kvalmatchen mot Albanien hemma i Vasa nu på tisdag (8/10).


Pille Raadik och Signy Aarna har i sin tur redan hunnit spela en match för sitt Estland. Den gick i fredags i Turkiet, mot just Turkiet och slutade 0-0. På tisdag är det kvalveckans andra kamp och den går hemma i Tallinn mot Kosovo.


Sedan har vi även Phoenetia Browne i elden. Hennes St Kitts and Nevis spelar just nu i den Karibiska gruppen en del av CONCACAFs OS kval inför Tokyo OS 2020. Pho och St Kitts and Nevis har redan hunnit möta Dominikanska republiken och spelat 0-0 , samt har utklassat Aruba med 6-1. Ännu väntar turneringens värdland Trinidad och Tobago i morgon, samt Antigua och Barbuda på tisdag kväll innan planet kan vändas mot Mariehamn.


Tuffa tider och inspirerande tävlingslandskamper är det alltså. Ändå väntas allihopa vara i form och spela ut för fullt på WHA inkommande lördag den 12/10 klockan 18.00 då Åland United tar sig an de nykokta mästarna HJK i bronsjakten och i en match som vi hoppas ska engagera precis hela Åland och många till!


Lycka till i landskamperna och kom hem friska samt krya!
114 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

UEFA Womens´Champions League närmar sig

Nu är det redan augusti och bara lite mer än två veckor kvar till första omgången av UWCL. Som känt arrangerar Åland United hela minigruppen bestående av Servette FC från Schweiz, Olimpia Cluj från R