top of page

Elitettannykomling i Eckeröhallen på söndag

Vintern har rasat fram och inkommande söndag, den 15/3 är det faktiskt dags för Åland Uniteds sista egentliga försäsongsmatch. Helgen därefter är det semifinal i cupen och sedan startar Nationella Ligan.


Då matchen, som är en del av Sandvikens IFs träningsläger på Åland, bokades i höstas, var bortalaget ännu ett division 1 lag. Alltså ett lag på Sveriges tredje serienivå. I och med att en hel drös lag som var tänkta att spela på andra nivån under vintern har tvingats tacka nej till sina serieplatser fann sig Sandviken i slutet av februari i en situation där man erbjudits en plats i Elitettan. Denna tackade man ja till och således förbereder man sig nu för en ännu tuffare serie än vad man trott sig göra ännu i januari.


Marcus Larssons lag har hittills hunnit sparra mot ett motstånd ur serien man ska tävla i och där föll man med 3-0 mot Hammarby, som ju även vi i Åland United fått känna lite på. För Sandvikens del blir matchen på söndag en genomkörare och säkert något av en höjdpunkt. För Åland Uniteds del är den ett välkommet återupptagande av matchningen efter två veckors paus då bara våra landslagsspelare och några andra som spelade för farmlaget IFK Mariehamn har haft matchdräkter på sig.


Isabella Mattsson ser fram emot att få spela igen:

"Efter en kortare paus från matcher ser jag extra mycket fram emot att få spela match med laget i helgen igen. Jag förväntar mig en dominans från vår sida och hoppas att laget visar ytterligare framsteg av vårt egna spel som vi kan ta med oss inför kommande matcher."


Huvudtränaren Samuel Fagerholm är tillbaka efter studietrippen till Cypern. Även våra landslagsspelare är tillbaka och grundtruppen som tränat under ledning av Tony Jansson är i fin form. Endast långtidsskadade Rebecca Björkvall och Cornelia Baldi Sundelius utgår i skrivande stund från matchtruppen.


Klockan 15.00 på söndag får du alltså möjlighet att se Åland United för sista gången innan det riktigt smäller! Kom till Eckeröhallen och stöd oss. Snart är det allvar och bara allvar fram till oktober! Och det är ju roligt!142 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page