top of page

Det avgörs på söndag i Hagalund!

På söndag är det då dags att bestämma vem som ska ta hem titeln som Finländska mästare säsongen 2020. Åland United leder och TiPS följer efter på samma poäng, men med 5 mål sämre målskillnad. Även om bronset går kampen het. KuPS ligger just nu trea, med Honka och HJK två poäng efter. Åland United möter Honka borta, TiPS möter KuPS borta och HJK tar emot JyPK, som i sin tur kämpar för att undvika kvalmatcher för relegering hemma. På alla sätt är detta en oerhört rafflande sista omgång. Den sparkas igång klockan 14.00 på alla orter.


Honka, som alltså är Åland Uniteds motståndare har haft en säsong med backar och dalar. Den 8e augusti besegrade Åland United dem på WHA med 2-1 efter mål av Ashley Riefner och Monica Hagström och sedan en sen reduceringsfullträff av Honkaförsvararen Inka Kaivola. Länge verkade det som om Rosa Lappi-Seppäläs lag skulle hamnat in i mittenträsket och få gå utan medaljdramatik denna höst. Dock har Honka visat storform under de senaste veckorna och har faktiskt en fyra matcher lång segersvit, med 4-3 mot JyPK, 4-0 mot PK-35 Helsingfors, 2-0 mot HJK och sedan 4-1 mot TPS bakom sig. Nu har man alltså bronsvittring och kommer att sälja sig väldigt dyrt på sin hemmaarena.


Då vi talar Honka talar vi mycket om Dana Leskinen och Milla Punsar. Leskinen har stått för 7 fullträffar detta år och Punsar har visat fin form på mittfältet och även hon nätat sammanlagt 5 gånger under årets ligaspel. Även Jasmin Leppioja, som hittills träffat målet 3 gånger är en stark offensiv spelare och i defensiven har Katarina Naumanen återkommit efter sina skador. Honka är ett lag i harmoni och har bara att vinna på söndagens kamp.


Åland United har också visat en fantastisk form under hösten och har efter den stora segern hemma mot KuPS förra helgen förberett sig med hög svansföring på WHAs konstgräs trots att Hagalunds arena är naturgräs. Bättre att träna på en bra plan än att springa sönder både sig själv och underlaget har man resonerat. Samuel Fagerholm har inför sin sista match med Åland United för denna gång igen ett närmast intakt lag att tillgå. Endast Becci Björkvall är inte aktuell för uttagning och den röda tråden som fått laget upp i toppen av ligatabellen kan fortgå.


Tiia Peltonen har varit en av lagets viktigaste spelare detta år och hållit backlinje solid. Hon har vunnit förut och vill göra det igen:

" Säsongens sista match och vi har själva makten över att vinna guld. Det blir en match mellan två bra lag och säkert en väldigt spännande uppgörelse. Vi måste spela klokt som ett lag och förhoppningsvis kan vi på så sätt få till ett bra resultat och en fin avslutning på säsongen."


Honka-Åland United sparkar alltså av klockan 14.00 på söndag och är man inte på plats i Hagalund kan man se den på Yle 2 eller Ruutu+. Dessutom sänder Ålands Radio direkt så det finns ingen som helst orsak för någon att missa detta. Laget kommer att göra sitt yttersta för att det ska vara värt för alla att följa med!308 visningar

留言


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page