top of page

Dags igen på lördag. JyPK kommer till WHA

Igen drar det ihop sig. Nationella Ligan ska spelas på WHA nu på lördag med start klockan 17.00. Åland United ska försöka försvara sin serieledning med alltid luriga och svåra JyPK som motståndare.


Just JyPK var ju lite speciella inför säsongen. Åland United hade aldrig vunnit borta i Jyväskylä. Sen, i juni öppnades alla slussar och ett bejublat 6-2 såg dagens ljus. Sedan dess har JyPK nog fått lite ordning på sina led utan att ändå ha skrapat ihop så värst många poäng. Just nu ligger Tuomas Jaakkolas lag nästsist, alltså på kvalplats, med 7 poäng efter segrar mot TPS och HJK (!) samt en 4-4 match förra helgen mot PK 35 Vanda. Nu på onsdagen kunde man inte hålla emot KuPS i Kuopio, utan fick åka hem och vända för Ålandsresan med 1-4 i baken.


JyPK har som sagt alltid varit ett tufft lag att möta för Åland United. Sedan i juni har laget också ändrats en del. Den största förändringen heter Henna Honkanen, som återkom från sin sejour i Italiens Serie A och Pink Bari. På grund av transferfönstret kunde hon inte spela med laget före i juli,men sen har hon kommit loss och påverkat lagets spel en hel del. 3 mål har Henna Honkanen hunnit med på 4 matcher. Det senaste kom i onsdags mot KuPS med en vass nick, framspelad av lagets andra tremålsskytt, Riikka Lilja. Även på målvaktssidan har JyPK mera valmöjligheter än under de första månaderna av säsongen. Skadade Pauliina Tähtinen har åter kommit i matchform och ger lite rutin åt de bakre linjerna där Matilda Nurmi med den äran kämpat i de tuffa stunder hon haft bakom den inte alltid helt solida backlinjen.


Som resultaten säger kan man vänta väldigt mycket gott och blandat av JyPK. Det brukar smälla över hela planen också. Alma Forstén satt av sin andra avstängning för säsongen i onsdags och är därmed med igen för att göra livet tufft för motståndarna i närkamper. Får JyPK upp andan kan de vara väldigt svåra att möta för vem som helst.


Åland United klarade ju av att i Grevens tid ta hem segern på WHA i tisdags genom Ode Fulutudilus mål på övertid. Nu gäller det att med tungan rätt i munnen gå in för uppgiften mot detta andra bottenlag. Inga misstag tillåtes och receptet torde vara att tro på det egna spelet mer än akta sig för motståndarnas, dock medveten om vilka faror dessa lurar på. Laget i sig är i samma konstellation som senast. Becci Björkvall rehabtränar fortfarande och Tilde Hellund spelar med IK Myran. Ashley Riefner kommer inte att vara spelklar ännu denna helg och några blåmärken , samt slitna ben ger Samuel Fagerholm och hela tränarteamet utmaningar att välja de rätta spelarna för rätta uppgifter.


Anna Tamminen har hittills släppt in bara 6 mål i Nationella Ligan. Även hon inser situationens allvar, men ser fram emot uppgiften på lördag:

"JyPK är alltid en svår motståndare för oss. De spelar fysiskt och har förstärkt laget sedan början av säsongen. Vi måste ta med vår arbetsmoral och förmågan att spela ända till slutet från de senaste matcherna och lita på vårt eget spel samt på lagkamraterna där bredvid. Med gott självförtroende men med ödmjukt arbete både offensivt och defensivt ska vi ta hem poängen."


Åland United- JyPK börjar klockan 17.00 på WHA denna lördag. Senast var det redan mer än 400 personer som kom för att se oss på plats. Hoppas vi kan bli ännu fler. Kan du dock inte komma, men vill se matchen går det på Ruutu+ i direktsändning.141 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page