top of page

Cupen fortsätter på lördag

Efter inledningen på det iskalla Wiklöf Holding Arena för några veckor sedan har Åland United tränat på, samt haft spelare på landslagsuppdrag. Nu på lördag fortsätter cupen, i Pirkkahalli i Tammerfors. Hemmalaget Ilves gör upp med gästande Åland United om gruppsegern i grupp 1 och på samma gång om fördelaktigare lottning (mot en grupptvåa) i kvartsfinalen som bägge lag redan klarat sig till.


Ilves, som inför årets säsong tunnats ut en hel del, med spelarförluster i form av främst då förstås Sanni Ojanen (ÅU) men även Tuuli Enkkilä, Annika Laihanen, Roosa Tuominen (alla till HJK), Jade Bergius, Julie Forss, Moona Talka (alla till PK-35 Helsingfors), Rosa-Tuulia Mikkola (PK-35 Vanda) och Kiira Kaivola (P-Iirot), inledde sitt cupspel i Åbo och slog TPS med 3-0 på bortaplan. Lagets huvudtränare är fortfarande Mika Lahtinen, som detta år assisteras av Juhana Sirviö. På plussidan, som främst består av egna juniorer kan vi även se Venla Mäkelä (TiPS), Laura Kattelus (TPS), Johanna Salmijärvi (Amazon Grimstad) och vår egen gamla bekanting Mikaela "Miksu" Frondelius som i fjol representerade PK-35 Helsingfors.


Förra helgen träningsmatchade Ilves mot Tampere Football Academy (eller Ilves/2 som de kallades) och kom till ett oavgjort 2-2 resultat. Ilves brukar vara ett lag som anses ha potential, men som sedan floppar av olika orsaker. Då laget får allt att fungera är de ett skickligt lag som kan hota vem som helst. Inte minst 0-1 på Wiklöf Holding Arena förra sommaren torde finnas i Åland Uniteds minne. Åland United har inga ambitioner att lämna något åt slumpen, utan går in i matchen för att säkra gruppsegern, helst med en seger fast man ju vet att även oavgjort räcker därtill.


Pille Raadik och Signy Aarna utgår ur matchtruppen denna helg, då de sitter i karantän efter sitt EM kval för Estland i veckan. Anna Westerlund ska dock vara tillbaka efter succéturen mot Portugal och Cypern och gamla Ilveskaptenen Sanni Ojanen får sin rutinerade mittbackskompis bredvid sig på lördag. Några spelare dras med små skavanker och ungdomsspelarna Minna Kurtén och Vera Hällefors kommer att bredda matchtruppen och troligen även bidra på planen under lördagen.


Sanni Ojanen säger så här inför matchen mot sin gamla klubb:

"Ingetdera laget riskerar ju att falla ur då vi båda har klarerat vår plats i kvartsfinalerna. Alla vill så klart vinna, så vi har en tuff match att vänta Vi har tagit ett steg vidare som lag efter förra matchen och vi börjar mer och mer lära känna varandra och våra personliga egenskaper. Om vi bara spelar som ett lag och gör det vi är bra på kommer vi att ta poängen med oss hem till Åland."


Matchen sparkar igång klockan 12.45 i Pirkkahalli i Tammerfors. På grund av coronareglementen är ingen publik välkommen. Om man dock prenumererar på tidningen Aamulehti, eller för matchens skull tar en provpremumeration för 1€ kan man se matchen direkt på tidningens streamtjänst. Åland Uniteds facebooksida strävar också att försöka hålla supportrar uppdaterade om de viktigaste matchhändelserna i realtid.
272 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page