top of page

Catarina förstärker Åland United

Catarina Realista Ferreira heter Åland Uniteds senaste nyförvärv. Catarina, född 1995 kommer från CF Benfica i Lissabon, Portugal och är en hårt jobbande central mittfältare av just den typen som Steve Beeks har sökt för att stärka truppen med.


Catarina har ett relativt långt förflutet i portugisisk ligafotboll och också lite college i USA (Carson-Newman Eagles) ryms in 2017-2018. Även internationell erfarenhet har Catarina, då hon representerat Portugal i flicklandslag och även varit delaktig i A-landslagets matchtrupper. I Champions League spelade Catarina för Benfica i kvalturneringen i Vanda 2016, där hon bidrog till att bland annat besegra PK-35 Vanda med 2-1.


Catarina Realista spelar sin sista match för Benfica denna söndag och reser därefter till Åland. På grund av coronarestriktionerna och Ålands 7 dagars karantänsregler kommer hon inte att kunna medverka i cupsemifinalen mot KuPS, men i veckan efter det kommer hon att kunna förenas med laget och satsa mot premiären i Nationella Ligan borta mot, just PK-35 Vanda den 17/4.


Catarina själv ser fram emot att representera Åland United:

” Detta är en ny utmaning för mig: En ny liga, ett nytt land, ett nytt lag, möjligheten att spela champions league. Det är en fantastisk möjlighet att växa som spelare. Jag kunde inte vara lyckligare än att få bli en del av Åland United. Jag vill att vi ska vara så framgångsrika som det bara är möjligt.”


Åland United önskar Catarina Realista Ferreira välkommen och önskar också meddela att vi förhoppningsvis har ännu en ny värvning att rapportera om under snar framtid.925 visningar

Opmerkingen


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page