top of page

Avancemang på spel mot Servette FC

På lördagen är det dags. Klockan 20.00 sparkar hemmalaget Servette FC från Geneve i Schweiz av mot bortalaget Åland United på Åland Uniteds hemmaplan Wiklöf Holding Arena. Matchen kommer att spelas fram till avgörande och vinnaren kommer redan dagen efter att vara med då omgång 2 , som i sin tur börjar bara en och en halv vecka senare, lottas.


Servette vann sin semifinal i onsdags mot Nordirländska Glentoran med 1-0, medan Åland United tvålade till rumänska Olimpia Cluj med 4-0.


Bägge lagen har under de båda dagarna häremellan tränat två gånger samt återhämtat och förberett för denna avgörande match om avancemang.


Åland Uniteds trupp ser ut som senast. Sanni Ojanen och Louise Andersson närmar sig matchform, men kommer inte att kunna starta matchen.


Servette är ett kortpassningslag där bollen rör sig snabbt med 1-2 beröringar. Åland Unitedss styrka ligger i uppoffrande försvar och vassa anfall. En hård och troligen jämn match är att vänta.


20.00 går alltså avsparken. Vi har sålt biljetter i förköp, men det finns ännu kvar. Vi hoppas verkligen att ålänningar ska förstå vilken stor sak detta är. Vi vill gärna fylla Wiklöf Holding Arena.


Går det inte att komma kan man ändå se matchen, precis som den andra på dagen (14.00) mellan Olimpia Cluj och Glentoran, i direktsändning på Åland Uniteds youtubekanal.


386 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page