top of page

Anni Miettunen i Åland United 2021

Anni Miettunen kommer att göra en andra säsong för Åland United. Förra hösten anlände Anni, född 1997, från Honka dit hon flyttat mitt under säsongen 2017 från ONS.


Efter en säsong i Åland United har hon befäst sin position som en av lagets mest tongivande spelare i ytterback-, eller wingbackposition. Med sitt goda tillslag med bägge fötter är Anni även en stor tillgång för laget både vid frisparkar och hörnor.


Anni har alltså nu gjort klart för spel med oss över säsongen 2021 och är själv nöjd över utfallet:

Denna säsong har i sin helhet varit lyckad både för laget och för mig personligen. Vi vann Cupen och kämpar ännu om ligaguldet. Jag har fått spela stora minuter i olika positioner och har utvecklats som spelare. Framför allt har jag kunnat njuta av att spela. Man har byggt upp fina förhållanden här på Åland, där spelare kan fokusera och plocka fram det bästa ur sig själv varje dag. Jag tror att just denna fungerande helhet gör Åland United till en så passande klubb för mig. Jag är glad att ha möjlighet att fortsätta spela här. Fast det har varit en fin säsong hittills finns det många saker som jag själv och hela laget kan göra ännu bättre nästa år.”


Under säsongen 2020 har Anni Miettunen hittills spelat 21 tävlingsmatcher för Åland United och gjort 3 mål i dessa. Inte minst segermålet i Cupfinalen torde vi alla minnas med glädje.


Anni är varmt välkommen att först avsluta denna säsong och sedan direkt förbereda nästa säsong i Åland Uniteds färger.234 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page