top of page

Anni Miettunen förstärker Åland United 2020

22 åriga Anni Miettunen från FC Honka skrev i dag, fredag under ett kontrakt som gör henne till en Åland United spelare under säsongen 2020. Miettunen, som främst huserar som ytterback, eller på kanterna i allmänhet kommer från ONS i Uleåborg där hon steg till A-laget redan säsongen 2013. Mitt under säsongen 2017 flyttade hon över till Honka och hann passligt med att vinna mästerskapet med Esboklubben. Förra året fick hon därmed spela Champions League och dessutom representera Finlands U23 landslag. Detta år var hon en ordinarie och tongivande kraft i Honkas silverlag och gjorde bland annat mål mot Åland United i vår förlustmatch 3-2 i Hagalund i augusti.


Anni Miettunen har varit på Åland under torsdagen och fredagen, tränat med laget och sedan skrivit på sitt kontrakt och väntas nu återkomma för att ansluta på riktigt i januari lagom till cupspelets början.


Anni själv ser flytten till Åland United som en förutsättning för att utvecklas som spelare och människa:

”Jag är tacksam för möjligheten att få spela i Åland United. Jag är övertygad om att detta är den bästa omgivningen för mig att utvecklas som fotbollsspelare i. Jag kan fokusera fullt ut på fotboll och ett nytt lag ger ökad och annorlunda stimulans till träningen. Åland United har av tradition hört till ligans topplag och med hårt gemensamt arbete är detta möjligt igen nästa år.”


Åland United önskar Anni Miettunen välkommen och har därmed sju spelare klart kontrakterade för säsongen 2020.449 visningar

Opmerkingen


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page